Dag 08 - Ett ögonblick

Googla ett ögonblick, för att försöka läsa mig till dess betydelse. just ordet ögonblick. Det blev inga bra träffar alls.
Många träffar, men inga bra träffar. Folk som jag, som har anammat denna lista. Folk som skriver om ett fint ögonblick i sitt liv. Ja lite allt möjligt, men inte just det jag ville googla fram.
Just nu, just nu i detta ögonblick försöker jag njuta av mina sista minuter på lunchen. Vi har 1 timmes lunch. Varpå jag slänger i mig  maten på två röda, och har typ 1 timme till annat. Absolut inte bra att bara kasta i sig maten. Men jag vill bara få ner det. Oftast är jag super hungrig när klockan är 12. Så då går det av bara farten.
Nåja, nu ska jag försöka läsa lite andra bloggar, och sedan är det jobb igen.
Ikväll kommer min kusin, och så har jag bjudit in farmor och farfar på lite fika.
Ha det gott!

Dag 07 - Min bästa vän

När jag var yngre var min bästa vän Ulrika. Vi lekte ofta och hon var min bästis. Varför vi gled isär vet jag inte. Jag börja på gymnastik, spela fotboll och hade fullt upp. Blev äldre och intresserade mig för killar. Då blev man en toffel, och var med killen varje dag. Om man inte hade läxor. Annars var jag med min kille alltid. Vilket jag idag kan ångra. Eller man ska inte ångra saker man gjort i livet. Men jag skulle ha brytt mig om mina vänner mer.
Men även liten blev stor, och vännerna kom före. I perioder. Så jag har aldrig haft en bästis. Nej det kan jag inte påstå jag haft.

Men nu i vuxen ålder, vet jag inte vad jag skulle gjort om jag inte haft min bästis. För hon är för mig min bästa vän. Hon ställer alltid upp, peppar mig alltid när jag mår som en röv. Jag behöver inte ringa henne varje dag, och när jag ringer, så är det som vi pratade igår. Inga sura miner. Jag kan säga vad jag vill till henne, och hon kan säga allt till mig. Hon lyfter mig! Hon gör mig glad! Caroline - Du betyder mycket för mig!

Dag 06 - Min dag (söndag)

Hade bestämt mig för att sova ut. Att få sova. Vakna 09,30 av att svärfar kom förbi. Han skulle fixa elen. Tog på mig mys dräkten, satte mig i fåtöljen, och titta på. Gjorde frukost. Åt frukost. Gjorde mig i ordning. Åkte till Bauhaus+Biltema+Jysk+Ikea. Hem. Slut på tösalt överallt.:/
Hem. Åt lunch.  Pappa kom. Mätte. Lillebror kom. Börja skruva bord. Dammsög. Åkte till vellinge kyrka. Lyssna på morfar som sjunger i kör. Åkte till pizzerian. Åt pasta. Macki och Fredrik åt pizza. Såg mamma söker. Macki åkte hem. Vi kröp ner i sängen, såg Beck.

Dag 05 - Vad är kärlek?




Kärlek för mig, och kärlek för Er kan förklaras så väldigt olika sätt. Så jag lämnar över ordet till Er.
Vad är kärlek för Er?

Dag 04 - Det här åt jag idag

Jag började morgonen med att hoppa över frukosten hemma. Det gör jag varje fredag. Vi har nämligen frukost på jobb då. Så vid nio snåret knata jag ner i köket och åt en fralla med korv och skinka. Nu på lunchen hade jag lite ärende, så det fick bli mat på Mc Donalds. Jag har en stående beställning kan man säga. Jag avviker aldrig från den. Så idag åt jag lilla menyn, med hamburgare, x hamburgare, coca att dricka och en mcfeast dippa.
Ikväll blir det kassler gratäng.


Torsdag

Det kändes som det var igår, jag satt och funderade på vad jag skulle ha på mig på kick offen, och denna torsdagen sitter jag och funderar på vad jag ska ha på mig på lördag. Vi ska på danskt/svenskt julbord hemma hos Stine och Emma. Knyte, och jag ska ha med mig sill och laxs. Jag får nog skriva upp en liten lista på allt jag ska handla. Annars glömmer jag.

Det händer mycket i huset nu, hela tiden. Jag hinner inte mer än komma hem, renovera, och sedan är klockan 23,00... Jag missa både Bonde och Greys igår.

Ikväll blir jag hämtad av svärfar, för att besöka Bauhaus och handla lister + lite annat smått och gott. Hem. Fixa och dona. Imorgon ska jag jobba, åka till Ikea, handla köksbord+lampor. Kanske ett eller annat ljus slinker med.
Handla mat, sedan kommer Caroline och Alwin. Ska vi baka och ha massa mys. Jag ska ha för tidigt advents fika på lördag, och tänkte bjuda på lite gott. Jag ska även hinna sätta upp lite ljusstakar, julpynta lite. Sedan ska jag göra mig fin, för att köra in mot Malmö. Innan adventsfikan ska vi även hinna med golvpoolen. På söndag har vi inte planerat mer än att se på morfar när han sjunger i kyrkan.

Är det konstigt man är helt utmattad, har magknip deluxe, och är svimfärdig!?

Dag 03- Mina föräldrar



Jag är väldigt lik min mamma. På alla sätt och vis. Vi ser rätt lika ut, har jag fått höra. Andra säger jag är lik min faster, andra säger jag är lik min pappa. Men 90 % säger jag är lik min mamma. Jag har samma miner som min mamma, jag har samma humör. Kanske därför vi ofta blir irriterade på varandra. Ibland kan jag reta mig på vad hon säger, när jag samtidigt vet att jag gör precis likadant. Jag älskar min mamma, hon har gjort mig till den jag är idag. Klart som korvspa att jag blev sur på henne när jag fick tömma diskmaskinen när jag var yngre. Eller när jag inte fick allt jag pekade på, eller när jag inte fick prata i telefon långt in på natten. Det har ju gått upp för mig nu i vuxen ålder hur mycket detta har gett mig. Mamma är född -64, och fick mig i ung ålder. Att ha en ung mamma tyckte jag själv var väldigt coolt när jag gick i skolan, och mina kompisar kommentera alltid: Oh din mamma är så ung". Idag är jag glad, kanske inte lika coolt längre, att mamma valde att skaffa barn så tidigt, vi har väldigt mycket gemensamt. 




När jag var liten, var det pappa som skällde. Pappa som gav mig utegångsförbud. När mina föräldrar valde att gå skilda vägar, kom jag väldigt nära min pappa. Trotts jag vet att han älskar mig gränslöst, så hade han inte sagt det till mig. Men när jag var helt knäckt efter deras skilsmässa, var det pappa som tröstade mig, och berättade för mig hur mycket han älskade mig, och min bror. Givetvis fanns  mamma där med, men mamma och jag har alltid varit nära. Nu var jag även nära min pappa. Pappa är född -60 och är dubbelt så gammal som jag. Once in a lifetime. Pappa och jag drar jämt för det mesta. Jag har absolut även vissa likheter med honom. Vi är lika envisa båda två.


Jag älskar Er båda!


Snabb fiskgryta

300 g Hokfile. alt. torsk
2 tsk Maizena redning
1/2 dl Lätt creame fraiche
2 dl Fisk buljong
2 msk Rivet citronskal
1 dl Ärtor
50 gr Räkor
Dill
Salt
Peppar


Tärna fisken i 3x3 cm. Koka upp buljong, och lägg i fisken. Låt koka under lock i 5 min.
Häll i citronskal, ärtor, maizena och creame fraiche. Låt koka upp. Häll över räkor + dill. Krydda efter tycke och smak. Servera med potatis.



Dag 02 - Min första kärlek

Min första kärlek, var kärleken till min kanin. Tror jag var runt 6-7 år gammal, jag satt i hallen, när mammas faster och farbror kom hem till oss. Med sig hade de en kanin. Snuffis. Ren och skär kärlek för en liten tös på 6-7 år. Jag avgudade denna kanin. Dessvärre blev min mamma allergisk, och vi fick lämna bort henne. Mammas faster och farbror erbjöd sig då att ta hand om henne, och på så vis kunde jag få träffa henne när jag ville. Sagt och gjort. Snuffis njöt av att bo hos dem. Hon fick springa fritt i huset, och skötte sig exemplariskt.
Jag minns det som igår, när morfar ringde, och berättade att snuffis hade dött. Jag kastade mig i mammas famn, och grät allt vad jag kunde. Vi hämtade hem henne i en kartong med sverige band, och jag ryser av bara tanken på låten som spelades på radion under den bilfärden.

Under skoltiden, frågade några killar chansen på en, och man svara ja bara för att. Man kunde även svara nej, bara för jävlas.

För tre år sedan fann jag mannen i mitt liv. Kärlek!


Dag 01 - Om mig

Hej!

Jag är en tjej på 25 år, och bor tillsammans med min fästman Fredrik i vårt hus, 1 mil söder om Malmö.
Jag växte upp i Höllviken med mamma, pappa och lillebror Marcus. Gick 9 år på Sandeplanskolan, och sökte senare in till Sundsgymnasiet. I samma veva skilde mina föräldrar sig, och jag flyttade hem till pappa. Senare bjöd jag även in mamma i mitt liv igen, och bodde hos dem både i två veckors intervaller.
Att ha skilda föräldrar var och är fortfarande inte alls kul. Men jag lever med inställningen, de har det mycket bättre isär. Valde att flytta hemifrån i relativt ung ålder. Mammas nuvarande man hade en lägehet i Malmö, med en ynka hyra på 1600 kr. Jag trodde det skulle bli pice of cake. Jag skulle klara det utan vidare. Men så en dag kom verkligheten ifatt mig, och jag fick tacka nej till utgång med vänner, för att kunna köpa mat och toapapper. Det tog ganska hårt på en, men jag tror även att det har format mig till den jag är idag. Självständig.

Min familj har växt med åren, och först in kom mammas man Anders, och det innebar även ett syskon till. En ursöt lillebror Rasmus. På senare år hittade även pappa en ny kvinna, Camilla.

Jag jobbar som speditör på Combitrans, sedan 23 augusti i år, då jag valde att lämna DSV.
På min fritid försöker jag träna, men prioriterar hellre annat, så som att städa. Är väldigt pedant. Allt ska gå i 100 km i timmen, dygnet runt. Vilket har resulterat i orolig mage.
Tacklas med laktosintolerans och IBS dagligen, men försöker kämpa på, trotts de hemska plågor jag har varje dag, 24 timmar om dygnet.

Jag tycker om att inreda, och just nu har vi ett hus på 109 kvm som ska inredas. Jag är i extas!!
Jag är annars väldigt glad, blir lätt irriterad, men försöker räkna till 10... andas, och tänka om. Jag älskar väldigt hårt och passionerat, och det finns inget jag inte skulle göra för Fredrik, min familj, och de vänner som står mig närmast. Envis är jag också. Vet inte om jag fått den genen av mamma eller pappa. De är envisa på olika sätt, och jag har nog fått lite av varje. Tålamod har jag inte i överflöd, jag är väldigt tjejig, och snackar gärna. Har dock på senare dagar, blivit blyg. Av någon konstig anledning.

Jag och Fredrik har tillsammans vår katt Saga, men planer finns på att bli en stor familj. :)

Tips vid idè torka... Spännande läsning?!

Hej!
Kom in på acarolinas.blogg.se, och hittade en väldigt trevlig lista. Dag 01-30. Kanon tänkte jag. Om man har ide torka, som jag har ibland. Ibland går det av bara farten, men ibland har jag ide torka. Och då är detta kanon. Så jag är en liten härmapa. "Schemat" ser ut så här ;


Dag 01 - Om mig
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 - Mina föräldrar
Dag 04 - Det här åt jag idag
Dag 05 - Vad är kärlek
Dag 06 - Min dag
Dag 07 - Min bästa vän
Dag 08 - Ett ögonblick
Dag 09 - Min tro
Dag 10- Det här hade jag på mig idag
Dag 11 - Mina syskon
Dag 12 - I  min handväska
Dag 13 - Den här veckan
Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Min första kyss
Dag 17 - Mitt favorit minne
Dag 18 - Min favorit födelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 - Den här månaden
Dag 21 - Ett annat ögonblick
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Det här får mig att må bättre
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - En första
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

 

 

Weekend!

I fredags blev det en tur till Höllviken, för att köpa en flaska vin på systemet, och för att köpa present till mamma.
Jag visade legetimation innan de frågade, så jag blev belönad med ett kortspel, typ TP. Och jag som hatar det. Hade varit bättre med mintpastiller, som man brukade få förr. Nåja, handlade i alla fall en kofta till mamma, en kofta jag själv hade kunnat tänka mig.
Vi lagade mat tillsammans, och drack vin. Vid åtta gick vi över till Caroline, Jocke och Alwin och såg Idol. Provade klänningar och såg på Youtube. Vid elva snåret var jag väldigt trött, så då traskade vi 400 m hem.

I lördags var det upp vid 0900 då pappa och lillebror kom. Så nu är golvet lagt i kök + vardagsrum. Kanon snyggt blev det. Och jag lovar jag ska visa upp bilder, så fort vi har kopplat in dator och så hemma. Har inga bilder med till jobb, tyvärr.

Vid halv fyra ,körde fredde mig till Combi, där det vankades kick off. Festen fortsatte på Katrinetorp, där jag blev hämtad vid 01,00. Rund under skorna, men ändå skötsam.

Jag hade ju huvudvärk när jag vaknade igår, men det var hanterbart. Coca Cola på det, och jag var som ny.
Städade lite, Caroline och Jocke kom förbi och spana in golvet, mamma kom och drack kaffe.

Senare på kvällen var det kalas för mamma, och hon blev glad för koftan.

Idag ska vi fortsätta lägga golv. Tyvärr behöver vi nog mer golv, det räcker inte det vi köpt :(

Födelsdagsmiddag för Mamma

Efter en trevlig kickoff, vaknade man med huvudvärk.
Idag är det kalas för mamma.

SyskonKärlek

Tömde mobilen...







Försök bortse från vårt så så fula golv, som ska bytas, och trappan den ännu mer ful, ska målas vit, och se på söta Saga. Där ligger hon och spinner och har det bra!

Rubrik obligatorisk?!


Igår Torsdag hoppade Frida på bussen på Södervärn. Vi hade ju så klart bestämt detta innan. Jag visade henne runt i vårt hus, som är under renovering. Vi åt soppa, och pratade massa skit. Åt även kanel snäckor och drack kaffe. Fick pratat en hel del. Allt mellan himmel och jord. Och så kom vi in på varför vi en gång var så tajta, men att vi senare gled isär. Vi la korten på borden så att säga. Jag berättade för henne varför jag hade blivit sur och arg på henne, och varför jag tagit avstånd. Kändes faktiskt väldigt bra. Jag fick sagt det jag ville, och nu när det är utrett kan man lämna det bakom sig och fokusera på saker som är bra, och framtiden, och allt vad det innebär. Livet är banne mej för kort för att gå och sura. Rak och ärlig. Det är mitt nya motto. Troligtvis kommer jag få några ovänner längst med vägen. Men så är det.

Frida blev rastlös, och ville göra massa. Och vi hade en bokhylla som skulle byggas ihopa. Sagt och gjort. Hon började skruva. Och jag tittade på.





Idag är det Torsdag

Redan i Tisdags kändes det som det var Torsdag. Även igår Onsdag kändes det som Torsdag. Men idag är det verkligen Torsdag. Och det innebär att det är Fredag imorgon. Och fredag innebär 8 timmars jobb, och sedan är det helg. Helg för hela slanten. Fredrik har ingen träning. Och jag svävar på moln. Så mysig fredag vi kommer få.

Vatten, bör jag dricka mer av. Men det är skit äckligt.

Kläd-dilemma...

På Lördag är det kick-off. Första festen som jag är med på, på mitt nya jobb. Och vad ska man ha på sig?
Jag har frågat Caroline lite, om vad de brukar ha på sig, men jag blir inte mycket klokare. Vet ändå inte vad jag ska ha på mig. Ska jag ha byxor och något fint linne? Då visar jag mina fladder armar, och det vill jag inte. Inte nog med att de fladdrar. Jag har dumma röda prickar på armarna. Och det är typ nått ärftligt jag har fått av min pappa. Men jag vill helst inte visa mina överarmar.
Ska jag ha klänning? Då vill jag inte vara för fin, och inte heller för mycket vardag. Har jag en hemma? Eller jag ska ut på jakt? Hinner jag det? Känns som jag inte hinner mer än hem, laga mat, fixa nått i huset, och sedan är jag så trött. Kjol? Det är svårt. Jag har så kort överkropp, så jag ser så ihopa tryckt ut om man ska ha kjol.
Mycket positivt här ja!

Ikväll ska jag hem, kanske inom Carro, om hon inte ska träna, hem, laga mat, tvätta sängkläder, skrubba lite till.
Och vet ni vad, ganska så äckligt. eller ja skitäckligt faktiskt.
Vi har bott i huset i 2 veckor ca, och jag var nöjd med städningen när vi flyttade in. Men igår, när jag fick ett städryck, hittade jag massor massor hår i handfatet på toaletten där uppe. Vi skruvade i sär plaströren, och ut kom en himla massa sörja. Och det finns ingen chans i världen att det är mitt hår. Urk!

Handfatet blev som nytt. Så idag kanske jag ska kolla toaletten där nere med. Kanske i tvättstugan, och även gå loss på det i köket?!

Vinterdäck

Idag bytade vi däck på vår bil. Fredrik tog hand om den biten, och lämnade av mig på jobb först. Strax efter ringer han till mig. Varpå jag direkt frågar, Problem?!
Nej eller ja, ett däck är olagligt, och ett däck har bara 1 mm i djup. Så yeah! Nu ska vi köpa nya däck. Eller ja bara 2, men det är ju lagom kul att det händer just i samma veva som vi ordnar och fixar och lägger massa pengar på huset liksom. Men det löser sig.

And the winner is....



Och det var inte "min" soffa. Efter tungt övervägande, valde vi Fredriks alternativ. Men det känns suveränt. Svart tyg dock. + Vi fick 1500 kr att handla annat för i butiken. Ilva is da shit! Väldigt bra säljare! Lika bra som vår bankkvinna.

Vilken tycker Ni vi ska köpa?

Efter ett besök på Ilva, som vi egentligen inte skulle åka till, och tur var väl att vi ändrade oss. För på Ilva hittade vi 2 soffor med perfekta mått. Dessvärre vill jag ha den ena mer, och fredde vill ha den andra mer. Och det blir att vi väljer den Fredde gillar, men vad tycker Ni? Jag avslöjar inte vilken jag gillar ;)




paxlux.se

I torsdags fick jag hem det väggord jag beställ! Kommer bli väldigt fint!!




Fredag

Hej hopp!
Idag är det fredag, och det känns som det precis var fredag. Men det är bara skönt. Förkylningen håller i sig, och jag fortsätter äta piller. Men nu är det snart helg och då ska jag vila upp mig. Vi ska även på jakt efter en soffa. Igen. Vår plan är; Mullers, Mio, Nilssons, och en avstickare till Svedala Outlet. Mm, det blir nog bra. Vi ska nog hitta en soffa. Än är det ingen panik, då varken målning eller golv är klart.. Men gärna innan jul, då vi ska ha julen hemma.

Igår var Uffe hemma hos oss. Vi ska byta lås, då det är olika nycklar till alla lås. Känns väldigt omständigt och så vill jag inte alls ha det. Men samtidigt är det en kostnads fråga, så vi får se vad han hittar på. Jag har även bett om en offert till en garderob i sovrummet. Så jag har mina projekt. Jag har även tagit på mig att slipa trappen. Kanske inte kommer gå i 190, som jag vill att allt ska gå, utan det får ta sin tid. Jag vill att det ska bli bra, och som snickaren sa, det klarar ni, det är bara ett stort terapi jobb. Kanske jag tränar upp mitt tålamod, blir en lugnare person, vem vet!

Så här blev det igår :)

101111

Tjingeling! Fortfarande krasslig. Hängig. Men med piller löser sig allt. I alla fall för stunden.



Ikväll ska jag göra vid naglarna, sedan är det rakt hem och mysa upp sig i sängen med kudde, täcke och en varm kopp kaffe.

Taggtråd i Halsen...

Igår kände jag mig väldigt rosig om kinderna på eftermiddagen, ont bakom öronen. Allmänt hängig. Men kände ändå att jag ville göra Ikea. Det kan ju trotts allt göra en på mycket bättre humör. Så sagt och gjort. Ringde Caroline och frågade om hon ville hänga på, hon är aldrig svår. Speciellt inte när det handlar om Ikea.
Mötte upp Caroline och Alwin vid ingången. Snabbt blöjbyte och sedan började jakten. Visste vad jag skulle ha + priserna var nedsatta. Kanon.

Hem, fixa och dona med de saker jag köpt. Lagade mat. Fredrik kom hem. Vi åt. Sedan körde jag och lämnade pengar till Pierre. Hem. Bar ut bråte i carporten, som idag ska forslas bort av snälla svärfar. Fredrik drog bort gamla golvet, och även det la vi i carporten. Vi ska ha ett ek golv, Kährs på hela nedanvåningen. Snyggt, enkelt och framför allt enhetligt! Jag har försökt ta före och efter bilder, så Ni ska få se förvandligen.

Så ja. Min hals mådde inte alls så bra framåt 22 tiden, och kröp upp i sängen. Frös. Massor. Kröp närmre mitt hjärta och somnade gott. Vaknade med värk precis överallt. Övervägde om jag skulle bli hemma. Men jag hoppa in i duschen. brydde mig inte om att äta, och ja nu sitter jag här. Mår som en röv rent ut sagt. Men ikväll är planerna att bara mysa i sängen. Det är där man får hänga nu. Där är tv, där är täcke, kuddar.

Imorgon Torsdag ska jag göra vid naglarna, och sedan finns där säkert nått jag ska göra i huset. Tvätta. :)
Det kan man också göra när man vill, oavsett om klockan är 02:00 eller 14:00. Samma gäller om man vill borra eller om man vill diska. Fint med hus!

Mina Ikea fynd - Allt för 637 kr :)

 


x 2 st

 



8 st svarta





Imma

Jag minns att jag har blivit kallad Imma. Men i alla fall, Imma var det i vårt hus när vi kom hem igår.
Alla väggar, bortsett från en liten liten vit fläck, var bredspacklad när vi kom från jobb igår. Ser redan skillnad.
Imorgon Onsdag får vi golvet, så ja det händer saker hela tiden. En ny panna är också beställd. Luft - vatten. Ska inte ha gas mer. Får ner drift kostnaden rejält + vi får mycket mer varm vatten" hihi!
Jag längtar tills jag får inreda. Googlar varje kväll på nya saker som vi kan ha.

Blev en liten miss med vårt köksbord. Vi tänkte oss inte för riktigt. Tanken var att vi skulle lägga i en skiva, och så köpte vi 2 stolar till. Men då vi igår skulle se hur det blev, visa det sig, att mellan rummet mellan benen fortfarande är det samma, oavsett om vi lägger i en eller två x-skivor. Vad tusan är det det kallas?! ordet är tappat från mitt annars så fulla ordförråd ;) Jo då, så att då gick vår ide i kras. Men nu bestämde vi att vi skulle köpa ett bord, för 6 stolar, ett likadant som vi har idag, fast större. Så behåller vi det vi har, och har som x bord, när vi har gäster, eller ja som till nyår då vi måste ha lång bord. Så det löser sig!

Vi fick även besök av snickaren, som vi diskuterade alla möjliga ideèr med. Hans ide var god, men vår är bättre. vi vill ha skjutdörrar. Så nu är vi även på jakt efter sådana. Måttbeställda sådana.

Emma, Henke och Eric var och hälsade på. Fick en blomma att ha på trädäcket. Jag gjorde även annanas paj! Gott! Mer kvar hemma i kylen. Gissa vad jag kommer äta när jag kommer hem? Troligtvis även före middagen. Hehe!

mio.se



Vill ha !! x 3 st :) Mio here I come!

Grattis Farmor!!

I fredags tog jag bussen hem, var hemma drygt en timme efter jag slutade. Ganska ok ändå. Lite scary var det att gena genom skolgården, men jag är tuff, och tuffare ska jag bli. Så det är bara till att gå fort, så är man hemma ganska snabbt. Lagade mat, och gick sedan hem till mamma och såg idol. Rasmus kunde inte sova, så anders fick ligga hos honom, mamma somnade och började snarka, och där satt jag själv och glodde. Fredde kom strax efter 23, och vi åkte hem till vårt hus. Jag somnade gott i hans famn, och vaknade upp ganska sent lördag morgon-
Vi som skulle komma upp i tid, men vi behövde nog sova. Gjorde oss i ordning och åkte mot XXXLutz- Jisses vad där var folk!! Fina soffor, fina saker, men jag klara inte av värmen, inte trängseln, så vi åkte vidare mot mobilia, och handla present till farmor. Sedan tog vi Ikea, och köpte det mest nödvändigaste, så som toaborste, badrumsmatta, glödlampor och krokar. Jag vill handla massor, men det får bli en annan gång. När väggarna är målade och golvet är på plats. Nu får vi bo i lite kaos.

Hem, åt lite lunch, duscha, blev hämtad av Marcus, drack en cider hos honom, och sedan blev vi hämtade av pappa och camilla, för middag hos farmor. 4 rätters, i vanlig ordning blev vi alla tok mätta, och satt i soffan och jäste. jag kunde dock bara äta 1 rätt av 4 ;) Inte mig emot, jag har att ta på.

Söndag kom vi upp relativt tidigt, och jag tvättade. Härligt med egen tvättmaskin!!!
Svärmor och svärfar kom förbi, hade med sig våra cyklar. De hjälpte oss med elen, med tvätten, de fikade med oss. Vid 14 åkte min andra hälft för att lira hockey, och kvar blev jag. La in alla kläder i garderoben - vad jag saknar min garderob- Men det får vi göra nått åt. Vi måste bara ha bättre förvaring. Drog bort alla lister på hela nedanvåningen, och bar ut i förrådet, gjorde fint i badrummet, och lagade mat- Skulle hem om caroline, men jag hann inte. Skönt de bor så nära, så man kan hälsa på när man vill.

Fredde kom hem vid 20, då åt vi färsk annnans med glass, och firade 1 år som förlovade!!

Snickare

Igår körde jag inom ICA på vägen hem, då jag hade fått för mig att baka kaka. Inspirationen och recpten fick jag av Janni. Jag trodde helt klart att vi hade strösocker hemma, men när jag kom hem upptäckte jag att det var slut.
Så jag ringde Caroline som kom till undsättning, med både socker och kakao- Härligt med grannar! Ännu mer härligt är att det är en av våra bästa vänner!

Lagade mat, och bakade kaka. Mamma, Anders och Rasmus kom också. Fick inflyttningspresent. Att under 8 timmar nyttja en snickare. Så vad ska vi nu ge han för sysslor? Slipa trappa? Lägga golv? Bygga en garederob?
Anders tog sig en titt, för att sedan åka och handla. Mamma, Rasmus, Caroline, Alwin och jag, njöt av min goda, men inte så fina kaka, och såg på bonde sittandes på golvet, då vi ännu inte köpt en soffa. jakten fortsätter lördag, då vi kommer inta Ikea, XXXLutz, Hornbach, K-Rauta, Bauhaus osv.

Inatt skrämde Saga livet ur mig. Hon har så mycket yta, och just nu har vi även väldigt lite möbler, så Saga låter som ett stort lejon. Det lät som någon slog in en ruta, men i själva verket var det bara Saga som hoppade ner från fönsterkarmen. usch ja, många nya ljud att vänja sig vid.

 

Tjingeling

Hej hopp! Igår tyckte jag att jag bara flängde runt. Hämtade svärfar, körde hem och träffa en säljare från IVT, gick igenom allt vad det innebar och pris. Mycket att tänka på, och diskutera. Gasen ska i alla fall bort.
Vi hade ju inte varmvatten måndag, inte heller igår, så förre ägaren fick komma och kolla. Lagom tills de kom fungerade varmvattnet. Hade de kört ända från Skurup, för att höra mig säga ; Det funkar. Kändes sådär pinsamt.
Men det var skönt att duscha med varmvatten imorse :)


När de hade gått, körde jag svärfar hem igen, körde tillbaka till Vellinge, handlade på Willys. Tänkte jag skulle testa, fast jag inte är ett vidare fan av Willys, men jag ger det ett försök. Köttet var i jämförelse med >CityGross inte alls så bra. Grönsakerna däremot var mycket bättre. Hade ok sortiment av laktos fria produkter, men saknade schampoo som jag ville ha. Och det blev billigare än CityGross. Men ja, jag får ta en funderare.
Glömde tyvärr mina fina handellista hemma, tantvarning, men så mycket bättre, du handlar inte för mycket, och du glömmer heller inget. Jag fick med mig allt utom matlagningsgrädde + vitlök och fläskfile. Det tyckte jag var bra jobbat.

Ni ska få se lite bilder på huset, men då vi inte kopplat in internet ännu, får ni vänta!

Vårt hus!

Igår vaknade jag och mådde så illa, och hade sådan magknip i min mage. Att något som man längtat efter så länge, kan ge en sådana krämpor. Väl vi hade nycklarna i handen, släppte allt. Jag blev så glad!

Många fina och snälla människor ville komma och hjälpa oss, vilket vi är mycket glada för. Dock infann sig värsta kaoset, och jag blev tillslut väldigt irriterad. Jag sa till de som var där, att tack, men nu klarar jag mig själv.
Emma stanna kvar, hjälpte mig att flytta lådor in till rum de skulle vara i , ut i garaget. Senare på kvällen kom Caroline och Alwin, och senare kom även Jocke. Pierre och Sandra kom förbi och visa golvet vi skulle ha och sedan kom pappa igen, då med Camilla.

Vi ska bredspackla alla väggar på nedanvåningen, och måla vitt, nytt golv ska läggas, och ett senare projekt är köket. Det får vara som det är, till nästa år. Ovanvåningen är ett senare projekt. Vi kan inte göra allt samtidigt.

Vi har ingen soffa, och vi har heller inte kopplat in bredband eller telefon. Tvn i soffrummet är inkopplad. Kläder ligger i kartonger, och som grädden på moset, har vi inget varmvatten! Wiiiii! Kallt!



RSS 2.0