Fredag kväll..

Tanken var att jag skulle slänga mig i soffan när jag kom hem, men mina brödrar var här hemma, så jag blev glatt överraskad. Rasmus ville bli klippt, så det var bara att agera frisör! Ni är så fina Rasmus och Marcus.

När de gått åt jag och Fredde en macka, och sedan stack han iväg för fotografering med laget. Nu är lasangen i ugnen, och jag kollar idol. Ska man slå till med ett glas vin? ;-)

Nojig

Jag har många fix-idéer, såsom kolla dörren är låst, vattnet avstängt, att jag verkligen låst bilen, eller frysen är stängd. Kollar så jag ställt väckarklockan flera ggr, eller dragit ut sladden till strykjärnet. Ja, idéer som sagt. Jag tror att det har blivit så här, eftersom nån gång har dörren varit olåst, kranen varit på - rinnande vatten. Bilen stått olåst och frysen har varit öppen, och mycket mat fick slängas. Jag har glömt ställa väckarklockan och jag har glömt strykjärnet på.
Vilken tur att jag då är sambo, och Grädde har koll. Men en kväll var han inte hemma, jag strök, och ja blev nojig. Har jag dragit ur sladden?? Precis innan jag skulle gå hemifrån. Så jag tog mobilen, fota strykjärnet och uttaget. Klockrent!! När jag då satt hos min vän, och fick för mig att jag inte dragit ut strykjärnet, kunde jag bara kolla i mina bilder, och bli lugn igen!! Haha, kalla mig galen!!

Vad kul så många gilla mina boots..

Eller ja. En ynka kommentar. Så ja, tur jag gillar dem själv!! Det är huvudsaken.

Idag är det fredag, och igår blev det en snabb tur på Ikea, för att handla formar. För här skulle det bakas. Utan jäst, med linfrö, perfekt för en mage som min. Ganska så stolt över mig själv!

Tror nog det får bli en tur till Ikea idag med, har hittat några fina bilder som jag gärna vill ha.

Idag premiär använder jag mina nya boots!!

img_9952 (MMS)

Idag premiär använder jag mina nya boots!!

Strålande solsken!

I lördags var det så mysigt att vakna upp till strålande sol, och fågelkvitter. Tacka vet jag att vi inte bor i Slottstaden mera, och får vakna till fiskmåsarnas gapande. I alla fall, uppe med tuppen, svärfar väckte oss. Och vi började måla huset. Sedan kom min bror och min pappa, och vi målade som bara den! Vi fick målat väldigt mycket! Och på söndagen fortsatte vi i samma tempo. På kvällen åt vi middag hemma hos pappa och Camilla, och fixade present till farmor!

Jag har förövrigt haft väldiga problem med min mage i helgen. Och nu, när jag sitter och tänker efter vad jag ätit, vad det kan vara som var så fel. Så åt jag faktiskt pizza. Ja utan ost, för det kan jag inte äta. Men pizza är nog lite för flottigt. Så det kan vara boven. Jag har druckit alldeles för mycket coca, även det kan vara boven. Så ikväll är det jag, som sätter mig ner, skriver en matlista, med mycket vit fisk, mycket kokta grönsaker och fibrer.

Tillfällig PAUS!

Det har varit ett par omtumlande dagar må jag säga. Jag avskyr egentligen när andra bloggare/bloggerskor inte kan outa sig, och säga vad som hänt, men med respekt till min familj, så känner jag att jag inte kan outa detta, outa vad som hänt vår familj. Allt har ordnat sig till det bästa, och jag har på väldigt länge känt att där faktiskt finns kärlek i min familj. Mamma, pappa, bror och syster. Att vi faktiskt älskar varandra, fast vi är otroligt dåliga på att visa det. Att vi visar vår oro i skrik, istället i för kramar, men att när det faktiskt gäller så är vi en familj. En splittrad sådan, men ändå en familj, som är där. Som finns där. Vilket för mig känns helt underbart!

Och så är det, det här med minnet! Jisses, vad jag inte minns vad jag gjort. Men jag passade Eric en dag. Jag var nere hos farmor och farfar en kväll, mös med dem, sydde upp byxor - ja sånt måste man göra när man är större om rumpan, än man är lång. Fredde var ute med jobb. Sedan hade han hockey hela helgen, så då fick jag försöka underhålla mig själv. Så i lördags åt jag frukost hemma hos mamma, gick en promenad, städade huset. Vilade middag. Ha. tant varning. Sedan kom Fredde hem, och då handlade vi. Sedan kom mamma, anders och Rasmus på middag. Rasmus stannade över natten, och blev hämtad strax innan 9 på söndagen. Vid 11 kom Madde med barn, och vi hade en rolig, lugn förmiddag, med promenad, lunch och lite kaffe och äpple mojs till det. På kvällen tittade jag, Carro, Jocke och Alwin på Fredde som hade match. 19 min satt Alwin stilla, koncentrerad. Sedan var det inte kul längre, vilket jag kan förstå, Fredde blev utvisad 2 ggr på samma match liksom. När hände det senast? Inte under "min tid" i alla fall.

Måndagen därpå fick jag tag i pensel och målade vår entre. Hela kvällen. Ska målas 1 ggn till. Sedan fick vi klättra på grannens tak, med grannen. Var tvungen att ringa på, tack och lov var de vakna. Jobbigt. Vi jagade vår katt, på taket, igen !! Denna gång, inte vårt tak, ingen aning hur hon kom upp där. Nu har hon fått vara inne i 2 dagar. Så kan vi ju inte ha det. Fredde kan inte klättra runt på grannarnas tak sådär. Idag ska hon till veterinären. Fredde får ta hand om det. För under tiden ska vårt hus värderas. Bara för jag vill veta, om allt slit och tid, och pengar vi lagt ner, har gjort nytta. Och det är ju bra om man kan göra nått åt lånen. Spännande!




Betong

Det känns som mina fötter är två betongklumpar, och runt mina hanleder sitter två snöre, med en betong klump hängandes ner från var handled. Allting känns tungt, och jag sover dåligt. Jag drömmer att folk står bredvid min säng och glor på mig medans jag sover. Vaknar jätte rädd, och finner tröst och närhet hos Grädde.
Jag kan inte annat än skylla på att tant röd verkar vara på ingång! Jävla PMS!!!
Och inte blir jag mer glad för de OBETFINTLIGA kommenterar jag får !! En dag hade jag 91 besökare. Inte en jävel kommenterade ! Vad är det liksom!?  ja bitter och PMSig är jag !!

Födelsdagsfirande i kolonin..

Har haft en mysig dag i kolonin, med familjen Palm. Kom lite regn ett tag, men inget som inte parasollet kunde hålla väck. Fick sparkat lite boll med Eric, fick pratat lite strunt, ätit kanske årets sista grillade kotlett, med färsk potatis och rödbetsallad och feta ost sås, rivit äpple och bara haft det så himla bra. Jag är så otroligt tacksam för att jag får vara en del av familjen Palm. Jag älskar Er så allihopa !! Ni är fantastiska!


Min fina,


Även jag hamna på bild idag...




Underbar mat...



I kolonin är det väldigt mycket växter och väldigt mycket bärbuskar... Så Eric springer in, kryper in i buskarna och plockar bär, så söt !!




Anna Gouteva...

På Maries möhippa, gick vi en blomsbinderikurs hos Anna Gouteva på DavidHallsTorg. Jag måste bara få rekommendera detta, för det var något jag blev väldigt glad, och lycklig över !! Det var så himla roligt !!

 

Klickbar bild --> Hemsida !! ** Måste ses !!

 

Lite bilder när vi var där..

 

 

 

 

 

Haha !! Jag älskar honom, Jag älskar dig Grädde!

Eftersom min sambo tränar väldigt mycket, och  match på det, innebär det att det ofta är jag som lagar mat. Inget mig emot, jag lagar mat 7 dagar i veckan, och han tar disken 7 dagar i veckan. Rätt ok uppdelning.
En söndag (matchfri sådan, WOW ) var Grädde sugen på stekt lövbiff med pommes, och bea-sås. Så när jag vilade lite, lagade han mat.
När jag kommer ner, så ser jag datorn är igång, och tänkte kolla lite bloggar och så, och vad ser jag;




När Grädde lagar mat, går han verkligen in för det. Han är en jävel på att göra pannkakor. Jag kan verkligen inte göra pannkakor. Men lövbiffen var väldigt god och saftig, inte så torr som den kan bli ibland !!

Fina fina du !!

SalamiHjärta

Grädde skulle upp tidigt idag, för att bygga sitt bord, som han ska ha i förrådet. Men då han sågar, och bankar och har sig, kunde inte ens jag sova, så det var bara att gå upp. Eller ja, egentligen tror jag att jag vaknade av att jag var kissnödig. Efter toalettbesöket, kunde jag inte somna om, pga av allt bankande. Men det är bara skönt att komma upp i tid, trotts att det är helg. Så jag kokade kaffe, Grädde var iväg och handlade bullar. Hem kom han med bullar, och SALAMIHJÄRTA !! Han är fin min fästman !!

Idag är det grill med Gräddes familj, då hans bror fyller år.

Lite gamla bilder..

Den fina buketten vi fick när vi hade en liten mysig kräftskiva, står än..






Och vad hitta jag i skafferiet dagen efter? Bra Emma..




Då man väljer att ha en spontan kräftskiva, ganska sent i Augusti, eller rättare sagt 2 September, finns det varken haklappar, eller hattar kvar. Men jag hittade i alla fall servetter..



Cowboys and Aliens!

Efter jobb åkte vi direkt ner mot Höllviken. Hälsade på farmor och farfar en snabbis, och fick snackat lite skit. Åkte mot Boihuset. Hämtade ut våra biljetter, kanon platser längst upp. Gick lite på gallerian, och åt på Subway. Kollade lite på Lindex, och var sugen på att handla ett par nya jeans. Kände dock inte för att testa när man var propp mätt, och magen stod ut som en ballong. Så det blev inga byxor. Handlade lite godis, eller ja Fredde, jag var inte alls sugen. Det var vi i salongen + 3 killar.

Eftersom jag "bjöd" (- vi har ju gemensam ekonomi ) min fästman på bio, så kände jag att jag fick välja en film, jag visste han ville se. Så jag var rätt så spänd, vad det skulle vara för en film. En film full av action, ridande cowboyar, och en del aliens. Den var bra! Den tycker jag Ni ska se. Om ni gillar hästar, cowboys och äckliga figurer, som har armar i magen, och grönt blod.

Idag är det Fredag, och jag och Grädde ska umgås med Carro och Alwin. Längtar efter ett glas vin !!


Är dessa snygga? Fula? Min sambo bara skra...

img_0876 (MMS)

Är dessa snygga? Fula? Min sambo bara skrattade... UPDATE !! Jag har beställt hem provbågar, så detta är INTE mina glasögon !! Inte att förglömma...

Veckomatsedel!

För att vi inte ska äta skräp, så som falafel ( det är nog lite nyttigt eller?) hamburgare, eller massa massa sushi, som jag tycker är så dyrt nu förtiden. Så gör jag en veckomatsedel alltid. För ca 2 veckor åt gången. Och jag kan ju inte riktigt säga att våra middagar varierar. Det är alltid på dessa två veckor, alltid spagetti och köttfärsås minst 1 ggn.
Korvstroganoff är också en klar favorit. Något som är väldigt enkelt är tonfisk med ris och hollandaise sås.
Inbakad fläskfile varenda fredag typ. Även flygande jakob är en klockren helgmat. Tonfisk lasangen är himla god, men den har vi också alltid. Jag behöver inspiration !!!!

Följande två veckor ser ut så här...

Måndag: Pytt i Panna
Tisdag: Tonfisk lasange
Onsdag: Korv Stroganoff
Torsdag : Lövbiffsgott
Fredag : Kräftskiva
Lördag : Kyckling Dragon
Söndag : Tonfisk Hollandaise
Måndag: Köttbullar och Potatis
Tisdag : Lax
Onsdag : Spagetti och Köttfärsås - Jag ändra mig. Det blir köttfärslimpa !! *NYHET*
Torsdag : WOK med kyckling
Fredag : Inbakad fläskfile


Tips på något nytt, kul, enkelt. Husmanskost man glömt bort, ja please !! Alla förslag är mer än välkommet !!


FIKA

I söndags var Annelie och Milton och Carro och Signe här hos mig. Vi körde en kakfika. Lite hemmabakat, och mycket köööpe kagor, som jag handlat på Björns nere i byn. Själv kände jag mig rätt degig, när det typ det enda jag åt till både frukost och lunch var vitt bröd, med mycket socker och kanel !! Så på kvällen var det rätt gott med himma lagat. Annelie har jag inte träffat på jätte länge, så det var jätte kul att ses och det gör jag gärna om! Jag blev bjuden hem till henne på fredag, men jag är inte ledig, så det får bli en annan gång. Carro fick jag träffa hela 2 ggr på en och samma vecka, det är lyx nu när hon är mamma ledig !! Det gillas!

Jag tog inga bilder, jag är jätte dålig på det. Så jag långade av dig Annelie... Hoppas det är ok!!

 

 

Och eftersom Annelie fotograferade hade vi ingen bild på henne från i Söndags, så det får bli en gammal, även den lånad !! ;-)

 

 

 

Ser inte så glammigt ut, men mallig är jag...

img_0875 (MMS)

Ser inte så glammigt ut, men mallig är jag däremot!! Gjort brunsås från grunden!! Caroline A, nu är du väl stolt över mig? Höhö!!!

Piff i vardagen..

Imorgon har jag och min fästman dejt. Vi ska se Cowboys and Aliens på bio, hålla varandra i handen, sno pocporn av varandra, och vem vet, kanske man fjortishånglar. Ska bli mysigt !!!
RSS 2.0