Godmorgon

Idag är det också typ BVC. Föräldrar grupp. Nyss ammat Vilgot, och ska nu hoppa in i duschen. Snart kommer Caroline, och jag tror vi ska promenera dit. Efter det blir det lite lunch, och senare ikväll ska jag fixa mammas naglar. Snart är tisdagen till ända, och snart, mycket snart helg.

Stormiga Måndag!!

Måndag bjöd på en tidig morgon. När Fredde åkte till jobb, ville inte Vilgot sova mer. Tur var väl det. Behövde komma upp i tid, BVC stod på agendan.
Åt frukost, duscha snabbt, sedan packa jag ner lilla gubben i vagnen, i den nya åkpåsen. Hade gärna bytt plats med honom, då det blåste väldigt idag. Promenaden var sådär trevlig idag faktiskt! :-(

Ville ökar på bra i vikt, och väger nu 6970 gram och är 63 cm lång. Inte konstigt kläder i 62 börjar bli för smått..

Gick förbi ICA och Apoteket, för handla det jag glömt igår. Ville är förkyld igen, och jag vet inte om det är fler tänder på g. Han har redan 2 tänder, och jag känner verkligen för sova minst 4 timmar i sträck.

Ikväll ska jag äta middag hos min farmor och farfar. Skönt att slippa göra mat. ;-)

Äta med stil!

Kappahl har fått in en haklapp. Lite tuff, men kanske lite over kill. ;-) den ska ju faktiskt bara samla upp matrester!!

39:50

Bugaboon ur funktion!

Barnvagnen kändes tung i hjulen imorse. Kom ju lägligt. Vi skulle till Ikea med Caroline och barn. Men vagnen ville inte som jag. Jag tog av och på hjul. Satte på terräng hjulen, men de bara avskyr jag. De är så fasta, så vagnen känns stum. Vagnen fick bli hemma. Grät en skvätt när jag ringde Fredrik, och tyckte vi skulle köpa nya hjul. Jag har säkert mig själv och skylla, då efter vår promenad i lördags morse. Fredde, ja, det var han som körde vagnen, körde i två hund skitar. Fan för Er som inte kan plocka upp efter era hundar. Så jag tog av alla hjul, skrubba dem med en (gammal) tandborste. De behöver kanske bara lite 5-56 ;-)

Ikea blev det i alla fall. Vilken tur att vår bilbarnstol går att fälla till liggande position. Annars gillar jag inte den alls. Mest bara bökig. Men Ville sitter säkert och det är det viktigaste.
Skulle det vara kris fick jag låna Carolines vagn, då Nellie hellre är i bärsele, och kollar folk. ;-) men han satt så bra, och somna gott i kundvagnen, i bilbarnstolen.

Köpte små plast skålar, och haklappar.
På lördag blir vårt underverk 4 månader, och då ska vi äta puréer.

FörlossningsBerättelse

Tisdagen den 26:e juni vakna jag av att jag var kissnödig. Gick på toa, och det rann till. Men jag kissa inte. Så tänkte jag, vad var det?! Caroline och Signe kom som planerat, men Caroline tyckte jag skulle ringa in, för hon var säker på det var vattnet. Så det gjorde jag. Ombads att ha binda på mig. Så jag löd. Än mådde jag bra. Hade kanske lite molnande värk, men inte mer än så. Caroline tyckte jag var disträ. Kan jag hålla med om.

Vid 13 ringde jag igen, för då kändes det som jag gick och kissa på mig hela tiden. Varje gång det rann till, for jag in på dass. Blev osäker på färgen, så det kändes bättre att ringa. Då bad de mig komma in för koll. Fredde mötte upp mig, och mina svärföräldrar körde mig in.

Två sköterskor inspektera min binda, mm trevligt!!! Och de var osäkra på om det var vattnet eller ej.
Vaginal undersökning, och där kom vattnet. Fortfarande inga värkar.

En lapp med en återbesöks tid till dagen efter. MAT!! Fredde och jag åkte hem och tog det lugnt.

Sedan smög det sig på. Vid 18 ringde mamma, men ännu kände jag inget.
Vid 20:45 börja det komma så smått. Vid 21, kom de med 10 min mellanrum, och jag ringde in. Men jag visste vad jag skulle få för svar. Så ja. Bara bita ihopa.

Fredde spela spel på mobilen när jag hade värkar. Och jag blev skit sur ett tag. Han skulle inte med till nån jävla förlossning, och fatta han inte jag behövde hjälp genom värkarna. han var nog lite nervös, men efter mitt utbrott var och är han bäst!

Trodde inte alls det skulle kännas så. Allt satt i ryggen, grät gjorde jag. Skrek nog över 100 ggr, att detta fixar inte jag!!!
Duscha, det lindra. Till slut gick det inte mer. Ringde in, och kunde inte ens prata med henne. Då var jag välkommen. 22:45

Kommer in, svärföräldrarna skulle ta vår bil, mötte oss utanför KK. Svärmor skulle krama om mig, men jag bara ryter åt henne - det är fan inte kul längre!!

Barnmorskan Anna mötte oss i entrén. Jag hänger i famnen på Fredde och värkarna kommer tätt. Vattnet kommer ordentligt nu. Anna ber oss följa med till vad som kommer vara vårt rum.

Jag ber om lustgas, men får ingen. Först ska de kolla så bebis mår bra, så på med plattorna på magen. Jag mår illa, och får en påse. De rotar mig i underlivet, och jag är öppen 4 cm!! Halleluja!! Vi får stanna.

Får nättrosor och rock. Fredde ska hjälpa mig, men arg blir jag. Han fattar väl att jag inte kan sära på benen mitt i en värk, bara för några jävla nättrosor?!
Glasögonen kastar jag på han. De är bara i vägen.

I alla fall, får på mig utstyrseln efter en lång stund i duschen. Får lustgas. Men jag släpper den i panik. Anna kommer in igen, hjälper mig andas. Fredde peppar mig. En manlig sköterska har jag med.

I mitt brev hade jag bett om raka, tuffa svar. Inget daltande. Anna var kanon!!
Jag ville klara mig med luStgas. Det gick sådär!! När Anna frågade om jag ändå inte kunde tänka mig epidural, hinner jag inte ens svara. Fredrik säger bara, - det vill hon ha!!!

Himmel!! Den var bäst!! Då blev jag trevlig igen. Det sa i alla fall barnmorskan!! Haha!!

Gick rätt fort, och var öppen 8 cm efter bara en timme.

Hjärtljuden gick ner. Fick ändra position.
De tog blodprov på bebisens huvud med en, vad fredde såg, stor lång nål!!
H*n mådde bra.

Epiduralen gjorde så värkarna avtog. Så jag fick värkstimulerande.

Dags att krysta. Jag sa till barnmorskan, - det känns som jag ska skita dig i huvudet!! Sköt du ditt, så tar jag hand det, om det sker, fick jag som svar.

Men h*n låg så högt upp, så in kom ytterligare en sköterska som skulle trycka mig på magen, när jag krysta. Inte trevligt!!

Krysta några få ggr, sedan kom HAN!!! Vårt underverk!! En kille!! 27/6-2012, 04:45

Han kraxa när han kom ut, och jag frågade direkt, ska han låta så?! Men Anna försäkra mig om, att han låter precis som han ska!!

6 timmar, från vi kom in...
Exakt när, var och hur allt hände, är jag lite osäker på. Lustgasen gjorde mig, hmm.. Full!!

Jag trodde det skulle säga plopp! Men det gjorde det inte. Men Vilgot är värd varenda krämpa!!

Oktober 2011

Förra året, i oktober var vi i Turkiet.
Farmor fyllde 70 och hade bjudit oss alla. Vi hade tagit ett test innan avresa, fast jag skulle få mens på resan. Det visade ett svagt plus. I Turkiet drack jag inget, och hade väldig mensvärk. Men den kom aldrig. Farmor frågade där nere, är du gravid? Varpå jag utbrister NEJ!! Det var ju inte ens säkert, och vi hade försökt ett tag, och ville inte ropa hej. Men farmor såg rakt igenom mig, men lova hålla det för sig själv. Min lillebror fick också veta, då vi bodde med honom. Så fort vi kom hem till Sverige tog vi ett test till. Och ett till. Och ytterligare ett. Vi skulle ha barn. WOW!!! För ett år sedan gjorde vi ett tidigt UL i vecka 9, och lilla hjärtat slog. Nu ligger han här i min famn. Så så underbart!!

Godmorgon ljuvliga tisdag!!

Dagarna går i ett. Tre timmar går i ett naffs, och där sitter man med maten ute igen. Vilgot växer som bara den, och jag har fått sorterat bort massor av små kläder. Vissa kläder man inte ens använt. Trodde inte jag skulle ha sådan kärlek till materiella ting.

Liten har inte sovit i natt, två små tänder är på g upp, och det kliar väl i munnen. Förkyld är han också stackaren, och jag tycker inte det blir bättre. Men troligtvis är det tänderna som spökar.

Fick påbackning av BVC att han är platt, så han har fått ligga på magen massor.
Men helst av allt vill han stå. Utåt, så han ser allt. Gärna även i fönstret. Ser ut som han har hål i huvudet, men det är där han är platt, hihi!!

Idag skulle vi på rytmik, men den var tydligen inställd. Så här sitter jag i soffan. Vilgot somna i min famn, tro f*n det, när man inte sover på natten.

Louise och Carro med Nellie kommer snart. Ska äta lite lunch och mysa.

Jag ska även hämta hem en tradera vinst, och följa med Carro till min mamma, då hon ska göra vid naglarna. En dag full med aktiviteter, behövs efter en måndag i pyjamas.

Hur får man vattenstämpel på sina foton? Jag tycker det är lite obehagligt att lägga ut bilder på Ville.. Kanske mest trams, men hade gärna märkt dem..


Helg!!

Som ni säkert alla vet, tycker jag inte alls om när Fredde är iväg så mycket. Antar det bara är att gilla läget...
I söndags var det match, borta. Måndag var det träning. Tisdag KOLLA han hockey. Onsdag träning. Torsdag, HEMMA!! Fredag - idag, träning. Skönt att det är helg. En match fri sådan. För vi ska på dop, så Fredde ska inte spela. Så i helgen ska jag bara njuta av att vara samlade alla tre!!!

RSS 2.0