Fröken Röd

Hon flyttade in lagom till nyår. Fröken röd. Punktlig var hon med. Följer sin cykel. Hade hoppats på någon punktering och försening, så man slapp henne under den stora fest dagen. Men så var icke fallet, och jag får dras med henne bäst fan jag vill. Ont eller ej. Nyår ska firas med pompa och ståt!!

Vaknade av ett sms från C, som gjorde min dag. Igår, innan jag lämnade kontoret gjorde jag mitt bästa för att lämna med samvetet rent. Så jag fixade på rätt bra, och jag hade stenkoll på det mesta. Så tillbaka till ämnet. Sms:et jag fick löd; Godmorgon! Vilka förberedelser du gjort, herregud! Du är min favorit :).

Idag sov vi länge, då det visade sig att tippen inte öppna förrän kl 13. Men jag skulle göra naglar 12, så vid elva klev vi ur bingen, åt lite frukost, och körde inåt stan. En timme senare kommer jag ut snyggare än nånsin. I alla fall mina händer, eller ja det yttersta på fingrarna. Inte tipparna. Naglarna. Vi valde turkosa, glittriga. Det är ju nyår, och här ska det glittras. Väl hemma satte mitt sjuka kontroll behov fart. Caroline, Jocke och Alwin kom. Jocke och Fredde körde till tippen, vi börja göra vid förätten. Hann med lite välling till lilleman emellan. Sedan skala Caroline potatis, och jag skiva dem. Mer än så avslöjar jag inte på vår meny. I alla fall inte dagen innan. Jag vill vara lite hemlig inför mina gäster. :) Frida avlöste fam. Sandell. Vi fortsatte med potatisen. Tog in bord och stolar. Dukade. DIskade. Dammsög. Bjöd lillebror och Frida på mat. Åt. Damsög lite till. Dammade. Var social. BANG!!! Där kom magknipen. Första tanken: VAD FAN HAR JAG NU ÄTIT????? Andra tanken, nu har jag stressat. Igen. Varför måste allt gå i hundra nittio. Varför kan inte sambon lyfta på rumpan? Varför kan inte jag också bara sitta i lugn och ro, och säga; Det löser sig. Varför kan inte jag bara lugna ner mig? Bajs, skit, vad jag vill att allt ska vara perfekt. OCh usch tvi vad jobbigt, om det inte skulle vara perfekt. Jag vill bara att allt ska vara så bra. Att de som kommer imorgon ska känna, shit vad fint, och bra allt är. Och det kommer de göra. Men jag kan ännu inte slappna av.
Ett konstaterande: FRÖKEN RÖD är ju på besök. Fröken röd brukar även dra med sig Herr Magknip och fru SMÄRTA!

Fy "pip" vad dåliga Ni är på att kommentera!

Och fy blää vad jag är anti idag. Idag har inte mycket  glatt kommit ur min mun. Fast i och för sig, jag är född negativ, men jag har mina ljusa dagar jag med, dock är idag inte en av dem.
Igår handla vi, det blev en del mat kan jag säga. Så nu känner jag att jag har läget under kontroll. Där är en del små fix kvar, så som bordsdekoration, och färska kryddor. Men det löser jag imorgon eller Torsdag. Vi ska även låna hem lite tältsängar, så att dem som inte får taxi, kan få stanna över natten. Jag ska även inom jysk, och plantagen.. Och hinna med Bauhaus. Har googlat lite lekar inför kvällen, men då alla inte känner varandra, och jag själv inte känner för att kramas eller hålla på någon annans fot så där första gången man ses, så vete katten vad vi ska leka. En lek är redan klar. Eller ja, så klar som att jag ska ha den klar. Men lite rekvisita ska fixas. Sedan ska jag ha en lek till, även där ska rekvisita fixas.
Fick sms från Frida idag, där frågan löd: Vad ska du ha på dig på nyår? Och jag har hela tiden planerat att ha den lilla svarta. Men är ganska så jätte sugen på att ha en klarblå klänning. Men var finner jag en sådan? Tips någon?

Ska även försöka inväga min 120 palett ögonskugga från Nelly.com. Nu är det inte många dagar kvar. Hoppas allt blir lyckat! Idag ska jag röja undan tvättberget, rengöra diskmaskinen, kanske spikar jag lister ;)

 

2011

Vi börjar närma oss 2011 med stormsteg, och jag avslutade lite snyggt med att bli sjuk just innan julafton.
Vakna upp onsdag  morgon, redan runt 0400 snåret, och krama toastolen mest hela morgonen. Vid 0700 bestämde jag mig för att bli hemma. Det värkte precis i hela kroppen. Krya på mig under dagen, och höll mig ifrån toan. Torsdag morgon, kl 0400 vakna jag igen, samma visa. Jag kände paniken infinna sig. Det är julafton. IMORGON. Jag är värd, och jag kan inte vara sjuk. Försökte sova mig frisk. Drack nyponsoppa. På kvällen tog jag mig hem till pappa, för lite julmys och Bingo. Behöver jag säga att min mage inte alls kände sig kry?!

Fredrik fixade så allt var förbett till julafton, och när jag vakna på julaftonsmorgon vågade jag knappt känna efter. Julafton flöt på bra, och jag kunde äta mer och mer. För åt, det gjorde vi. Från klockan 0900 på morgonen till 22:30 på kvällen. Tack för all hjälp, mamma och mina svärföräldrar. Hur skulle det gått utan Er?

Lördag var vi hos farmor och farfar och fira jul. Illamåendet kom krypande då med. Söndag var dags för lite shopping, och byte av julklappar. Nu börjar även vårt kontor ta form, och nyårsfesten börjar närma sig.
 I år ska vi ha fest, och ser det lite som en inflyttningsfest för våra vänner. Menyn är satt. Jag ska fixa bordsdekaration på lunchen, om jag hinner. Jag ska handla skumpa och jag ska försöka komma på några lekar.

Efter jobb bär det av mot citygross, och ikväll ska vi provlaga menyn. Spännande. Någon dag ska jag även hinna med och handla en duk, och fixa naglarna. Tur man är ledig Torsdag :)

Dag 1-30

Oj. Det sket sig. Jag har inte haft varken ork eller lust de senaste dagarna. Jag har väldig julklapps ångest, då vi i fredags ännu inte hade handlat några alls. Så i lördags gick det undan. Handla nästintill alla julklappar på mindre än 2 timmar. Det är bra när man vet vad man ska handla.
På kvällen passade vi Alwin, som hade feber och var lite hängig, men lika go för det. Kollade lite film, åt gott.
Söndag var det fika med freddes familj, och sedan var det på det igen. Handla lite julklappar till. Kolla lite möbler till vårt grovkök, som är ett till projekt. Just ja. Jag ska ju ringa pappa och fråga om han vill gjuta en bänkskiva i betong som jag ska ha där, i grovköket. Vi var på Ilva och shoppade loss för våra present kort, som vi fick när vi handla soffan. Handla kuddar för 369 kr st. Jisses vad dyrt. Men fina. Och man kan ju säga det var gratis. Tror inte jag handlat dem annars.

Igår hade vi lite julmys med Birgit och Bertil. Mamma, Anders, Rasmus och Marcus var också med. Jag lagade spagetti och köttfärsås - Jag avskyr julmat. Till efterrätt hade vi marängsviss med hallon. Vi fick även öppna lite julegaver, och vi fick pengar, så vi kan handla ny ytterbelysning. Av Marcus fick vi ett överkast. Så fint det ska bli i vår säng. Resten får vi öppna på julafton.

Mysig kväll hade vi, och jag älskar vårt hus. Känner mig mer och mer hemma för varje dag.
Dax för att visa Er lite bilder kanske... Nyfikna?

 

Dag 18-20 tycker jag vi hoppar över

Jag bara känner bläää idag. Jag har försökt få tag på Eon hela dagen. Sån kass jävla service dem har. De vet de kan behandla sina kunder hur som helst, för man är så beroende av dem. Jag lämnade över uppdraget till Fredrik, som även han blev ganska less, efter ha suttit som Nr1 i kön i över en timma. Om de förstör byte av vår panna på Onsdag kommer jag bli skogstokig. Eller nej, jag är redan skogstokig, så jag hoppas de hör av sig omgående. Gaaaa!!

I fredags var jag själv. Såg Idol finalen, och lagade äcklig middag. Försökte slänga ihopa nått av det vi hade hemma. Misslyckades totalt. Började baka lussebullar. Åt inga. Kollade vidare på Idol. Gjorde julgodis. Slumra till i fåtöljen. Gick upp och la mig. Klar vaken. 03,30 ringde Fredde och ville bli hämtad. In till stan. Hem igen. Sova.
Vakna upp 09:00 lördag - kände mig bakfull. Anledning - För lite sömn. Åkte till frissan. Blev röd-brun. Annorlunda men mycket nöjd.



Fikade med svärfar, och kollade film. Somnade. Vakna vid 19. Gjorde mat. Handla godis på statiol - Dyrt.
Mös mest hela kvällen.

Söndag, tredje advent, fick vi besök av min faster och kusin. Fick ostfounde gryta och åt lunch tillsammans.
Senare på kvällen åt vi mackor, klädde granen, fixade lister, fixade biosystemet. Och tog en promenad hem till mamma.



Dag 17 - Mitt favorit minne

Jag har många bra minne. Många man tänker på en mörk dag som denna. En av mina favorit minne är när vi var i Torekov på Spa. En helt fantastisk dag som började med att vi körde vilse, men vi hittade till slut. Bubbla och basta och höll om varandra mest hela dagen. Senare på kvällen var det tre rättersmiddag med skumpa och senare vin, och avslutades med kaffe i deras lilla lounge. När vi kom tillbaka till vårt hotellrum, gick Fredrik ner på knä, och jag minns jag bara hade hunnit få av mig ena skon. Han förklarade sin kärlek för mig, och jag grät. Grät av lycka. 091107 var dagen Fredrik och jag förlovade oss. Över ett år har gått, och jag kan än idag titta ner på min ring och le. Le för jag är så lycklig. Lycklig med Fredrik.

Idag klicka jag hem denna härlighet!

Nelly MakeUp 120 Palette SEK 299, Nelly Beauty - NELLY.COM

Dag 16 - Min första kyss

När jag var mindre, tror jag var runt 7-8 år, hade jag chansen på Jonas. En kompis till mig var tillsammans med Krisse. En dag träffades vi allihopa hemma hos Krisse. Och hur vi kom in på det vet jag inte. Men vi fick för oss att vi skulle pussas. Vi tjejer sprang ner i källaren, och fnittra och hade oss. Diskuterade hur vi skulle göra. osv osv.
Vi gick in i vars ett rum, och ja det blev nog mest bara kramar.

När jag gick i högstadiet, och man hängde nere i byn på kvällarna, vi hängde på Burger King och ibland på Gården. Väldigt sällan på Gården. Man cykla ofta runt. Ja gjorde lite sånt. Så en dag på Burger King sitter vi ett tjej gäng och kollar, och typ flirtar med ett killgäng lite längre  bort. De cyklar efter oss. De tjuvröker i en buske. Och det slutar med de följer med hem till mig. Jag blir intresserad av en kille, och vi kysstes senare denna kväll. Det var min första kyss, och jag minns jag var skiträdd vi skulle bitas. Att jag skulle göra fel. Men det visa sig gå bra, och vi var tillsammans i över 1 år.


Första kyssen mellan mig och min fästman var magisk. Redan då visste jag att jag hittat rätt!


Dag 15 - Mina drömmar

Jag lever min dröm. Jag har allt jag kan önska mig och lite till!

Charmen med tidsinställda inlägg

Det blir inte riktigt så jätte bra. I alla fall inte mitt inlägg i söndags. Det skrev jag fredag lunch, och då var mina planer att åka till Ullared i Lördags. Men så blev det ju inte. Vi körda från Vellinge halv fem, och hämtade upp Sofia, Katarina och Emma i Malmö. Började köra, sakta och försiktigt, då man inte visste om det var halt, eller bara blött. Efter Glumslöv backen ringde Emma till Caroline, och sa hon måste fylla på spolarvätska för hon inte såg nått. Sagt och gjort. Körde av mot Preem, *Nattöppet*. My ass att där var. Öppna klockan nio. Och där stod vi lite över halv sju. Försökte hitta nått i vår bil, som skulle underlätta för Emma, men bilen var ju tömd kvällen innan, just för att vi skulle få plats med så mycket som möjligt. Bestämde vi skulle köra mot Ullared, och köra in på nästa mack. Men det snöa, och det snöa. Och man såg inte ens ut. Vi valde att vända och köra hem igen. Körde inom Statiol på Glumslövs backen, där det faktiskt var nattaöppet. Caroline åt en korv sådär på morgonkvisten. Spolarvätskan fylldes på efter lite problem att få upp motorhuven, och hem kom jag igen vid halv åtta. Somna gott och vakna kl. 11:00. Så nu får jag handla julklappar för ordinarie pris. Men jag spara nog en eller annan krona på att vi inte åkte till Gekås.

Igår gjorde jag vid naglarna, och sedan hyrde vi film och jag somna gott bredvid Fredrik. Skönt att för en gångs skull bara ta det lugnt en kväll. Huset får vänta.

Vårt hus - vårt pågående projekt

Varje dag gär vi nånting i huset. Och varje dag går man från klarhet till klarhet. Vår deadline är julafton, så drygt 18 dagar kvar. Bjuder på lite bilder så länge.







Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Att vakna upp, känna magen är väldigt svullen av diverse anledningar, känns det sådär kul att dra på sig kläder.
Helst av allt hade jag velat gå i mjukis, men det går ju inte. Drog på mig ett par leggings, ett svart långt linne, och en svart tunika. Över detta hade jag min söta korta kavaj med spets och små nitar. Har kavajen väldigt sällan, vilket är synd, men jag hittar aldrig nått att matcha den med. Stövlar och ett par fina örhänge var jag redo för att möta dagen.



Dag 13 - Denna vecka

Vecka 48 har flygit förbi i en rasande fart. Måndags var det storhandling. I tisdags var det besök av farmor och farfar + kusin. Onsdag var jag sjuk. Och i Torsdags var det snökaos. I fredags var det Idol med mamma och brödrar. Lördag var det Ullared. Och idag är det söndag. Idag ska vi passa Alwin. Få undan en eller annan flyttkartong. Och njuta av sista dagen på helgen!

Dag 12 - I min handväska

Egentligen hade jag kunnat byta väska varje dag. Jag gillar väskor. Väskor och skor. Men många av mina väskor har jag slängt. Och många har jag på vinden. Just nu har jag en väska jag fick av pappa och Camilla när de var i Turkiet. En "äkta" dolce gabbana. Eller inte. Men den är snygg. Och svart.
Innehållet i min väska är i stort sett samma, oavsett fodral. En sann vän, som alltid får följa med är min bricanyl. Vet ju aldrig när man behöver den. Handkräm, är ett måste, speciellt under denna tiden på året. Min plånbok. Min mobil. En liten akut neccesär, med bindor, tamponger, huvudvärkspiller, lipsyl, klämmor och hårsnoddar. Solglasögonen får följa med oavsett dag. Solen kan skina en kall vinterdag med. Nycklar. Busskort. Vantar. Faktura från Eon.

Dag 11 - Mina syskon



Jag är äldst av en syskonskara på 3 st. Rasmus och jag är inte helsyskon, inte på pappret. Vi har inte samma pappa. Men för mig är han min bror, inte halv bror, utan min bror.
Marcus är två år yngre än mig, och vi har väl aldrig riktigt kommit överens, förräns nu i vuxen ålder. Och så hade vi våra ljusa stunder när vi var små. Marcus var min lilleboo. Vi lekte och hade jättekul, men det slutade ofta med att vi blev ovänner. Nu kommer vi närmre och närmre för var dag som går, och det är jag väldigt glad för. Marcus och jag är rätt lika i humöret, och utseende är han mest lik min morfar.

Rasmus är 18 år yngre än mig, och är en redig sladdis. När han var liten bebis kunde jag gå långa promenader med honom i vagnen. Att se honom växa upp, med den ålderskillnad som vi faktiskt har, har varit underbart. När han var mindre och skulle lära sig simma, var det jag som gick med honom varje söndag. Det var hans och min dag. Rasmus är en kopia av sin pappa, men alla vi tre har mammas ögon. I alla fall så har jag hört. Nu har han börjat skolan, han är tuff, ska inte pussas längre, han svär, och han har aktiviteter nästan varje dag. Så nu ser man han knappt. Men då ser jag Marcus dessto mer.

Marcus, Rasmus - Ni är två brödrar jag inte skulle byta ut för nånting här i världen! 
 

Dag 09 - Min tro ( onsdag )

Jag var sjuk igår, och jag och min dator var inte kompisar. Fredde har kopplat in internet, och jag trodde det skulle gå som smör i solsken. Så var icke fallet. Så jag blev förbannad, tålamod och jag går inte hand och hand, så jag stängde av datorn, genom att hålla in av och på knappen. Så när jag då får för mig att starta den idag, så kommer den nog berätta för mig: Datorn stängdes inte av som den skulle. Typ.

Tillbaka till min tro. Jag tror inte på gud, men jag tror på nått där uppe. Jag tror att min mormor har det mycket bättre nu, än när hon var sjuk på jorden. Annars tror jag inte så mycket.

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Jeans
Rutig skjort-tunika
Converse skor

RSS 2.0