Godmorgon 2011

Sista dagen på 2011, och vi välkomnar vecka 16. Läser lite i min bok jag fått av barnmorskan, kollar våra UL bilder och är på rosa fluff moln. Har svårt att fatta att om 175 dagar är vi en till.

Ikväll är det nyårsfest hos våra vänner. Non alcoholic öl är inköpta, Fredrik har skumpa, inga raketer för vår del, och jag ska passa på att vila, så jag håller mig vaken till tolvslaget.

Välkommen 2012, kommer bli ett häftigt år!!

Så härligt att vara gravid!!

Jag har ont, och gud vad jag har spytt, men jag är ändå lyckligast i världen. I min mage växer vår bebis. Kan man redan nu känna fladder? Eller jag har bara en massa fisar på tvären?

Ser Ni min lilla kula?

Jag är tillbaka!

Eller i alla fall igår. När Carro, Jocke och Alwin hade varit hos oss, det var längesen vi sågs, och det var väldigt mysigt att ses igen, i alla fall, när de var på väg att gå, frågade jag dem, om de tyckte här lukta äckligt, för jag tycker det själv. Vet inte om det är för jag är mer känslig som gravid, men jag kände de kunde ge mig ett ärligt svar. Carro var förkyld, så hon lukta inget, men Jocke sa att när han hade varit hos oss för att låna datorn, så hade det luktat katt, inte äckligt men katt! ÄCKLIGT tyckte jag !! Ja vi är kattägare, men inte ska det lukta katt. Hon skiter ju utanför lådan, och jag blir tokig, men inget jag gör hjälper. Mmm, ok. Då bara kom jag tillbaka. Jag rensa skafferiet, vi tömde kylen på äckliga grejor. Jag moppade golven. Emma, pedant var tillbaka. En underbar känsla, faktiskt. I snart 16 veckor har jag mest bara sovit, spytt, och inte alls brytt mig om hur det såg ut hemma. Så det var himla skönt att känna att jag tyckte det var kul igen. Dessvärre knaka det till ordentligt fogorna när jag moppade golvet. Så jag har fruktansvärt ont idag, och har knappt sovit!

God fortsättning!

Det har varit lite tomt mellan mina blogginlägg. Kan ha berott på det illamående liten/lilla kommer med. Har spytt från och till sedan vecka sju. Somnat runt 19-20 om kvällarna. Som grädde på moset har jag fått foglossning redan runt vecka tio. Men efter ultraljudet vände jag mig till Fredde; det är så värt alla spyor och alla krämpor!

Julen har varit mysig, och vi har firat i dagarna tre. Illamåendet börjar så smått ge med sig, och jag kan äta mer.

Fick bl.a. en one piece av Fredde som jag har levt i sedan julafton. Mysigt!

2 ska bli 3!!

Fredrik och jag ska bli mamma och pappa. Liten växer i magen och vi är så glada. Till midsommar blir vi tre. Mysigt!

Godis till förrätt, sjömansbiff till huvudrätt!

Häromdagen när jag körde hem från jobb, blev jag så sugen på sjömansbiff. Kan ha gjort med den matos jag passera. Så när jag planerade in veckans middagar, var sjömansbiff ett säkert val. Så idag var det dags, gott tänkte jag. Nu sitter jag här skit hungrig, och biffen ska vara i ugn i 1 timme! Behöver jag säga min mage skriker efter mat?? Så passande att vi inte ätit upp helgens godis, så dumt egentligen, men det blev idag godis till förrätt!

Tjolahopp

Det är söndag idag. Kändes nyss som fredag och man såg fram emot en mysig helg! Den är nästan redan förbi! I fredags mös jag med min mamma, och Rasmus. Fredde var på julfest. Igår soc jag bort hela förmiddagen, och på kvällen var jag på glöggfest/ spelkväll hos min faster. Mycket trevligt! Min kusin med kompis och min bror med kompis var där. Som de gick på. Högljutt och mycket sprit. Jag har inget minne alls att jag betedde mig så. Och jag kände mig väldigt gammal när jag satt där.
Idag har vi storstädat hela huset, jag har tvättat några maskiner tvätt, utemöblerna har fått presenning över sig och nu myser jag framför tvn. Grädde köpte kanelsnäckor imorse, så när jag snart ska se reprisen av "så mycket bättre", ska jag nog koka mig en kopp te, och frossa i kanelsnäckor!!

Till julafton ska jag göra Janssons, bl.a. Och det har jag aldrig gjort. Någon som har ett bra recept?

2:a Advent


När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär

RSS 2.0