Full fart !!

Efter jobb igår for jag iväg och handla med mamma. Lista var skriven, och jag fasa för hur mycket pengar som skulle flyga iväg. Har fortfarande vår elräkning i bakhuvudet, och funderar verkligen på att skaffa en ny torktummlare. Det får kosta vad det kostar, men den vi har idag, den drar för mycket el. Väl hemma lagade jag mat, samtidigt som jag plocka in alla varor i kyl, frys och skafferi. Samtidigt tvätta jag, och diska undan. Fast jag städar och donar mestadels varje dag, så nu i vårt renoverings kaos, tycker jag vi har det så rörigt.  Hoppas så att det blir klart i helgen. Sedan ska jag nog ta mig an vårt kontor. Jag är inte nöjd. Jag måste nog tänka om. Ska jag kanske ha det vitt istället? Jag måste köpa gardiner med, men jag är så jävla snål. Det ser ju inte förjävligt ut, utan gardiner.
 
Ikväll är det träning! Hej och hå!!

Farfar är hemma, och idag är det lön!

Farfar fick igår lämna sjukhuset, vilket känns bra. Bara han inte får fler proppar, att han sköter sin medicin, och han tränar. Om några veckor ska de till Spanien. Han tycker om att resa, och vara i värmen.

Idag är det lön, och kylen ekar rätt tomt, så idag är det jag som ska storhandla. Jag och mamma. På Ica. Letade upp deras veckoblad för eventuella erbjudande. Så följande två veckor kommer vi äta det här:

Fläskpannkaka
Pytt i Panna
Korv med majsrisotto
Inbakad fläskfile
Kyckling med spenat och soltorkade tomater
Tonfisk pasta
Kyckling wok
Torsk i citronsås
Tonfisk Lasange
KasslerGratäng
Lövbiffsgott
Flygande Jakob
Fiskbullar m. potatismos


Idag är jag trött. Och fröken röd är på besök igen.

Operation Tvättstuga/Grovkök

Renoveringen är i full gång, och jag hoppas så att allt blir klart idag!!
Igår var jag, min bror, och mina kusiner och hälsade på farfar. Strax efter de flyttade ifrån huset fick han ett antal proppar, och är väl inte riktigt sig själv. Så häromdagen domnade armen bort, och han visste inte hur man lagade kaffe, något han gör varje morgon. Det blev 112, och massa prover. Än ligger han kvar på sjukhuset. Men verkar pigg för övrigt. Höger arm vill inte med honom, men han tycker om maten, och har en kompis i korridoren. Han minns inte vad han heter, men det är han medveten om. Ordförrådet är inte som det brukar vara, men det är han också medveten om. Han blev jätte glad när vi barnbarn kom på besök och jag hoppas han kryar på sig och får åka hem snart.

Nu ska jag äta lite frukost, och sedan kommer svärfar och ska fortsätta hjälpa oss med renoveringen.
Oavsett om det blir klart eller inte, så måste tvättmaskinen kopplas in, tvättberget växer.

Vad gör ni denna söndag?

KontrollFreak

Då lägger vi till ett ord i listan på vad som sammanfattar Emma. Kan inte säga att jag ser så ljust på det hela.
Latmask är väl inget man stoltserar med, men dock inget jag döljer. Surgris är om det inte ännu värre än det förra. Och idag tar vi ordet KontrollFreak. Jag vill ha koll. Stenkoll på allt. Har jag inte det, blir jag sur. Eller sur är kanske inte rätt ord, utan jag blir bara upprörd. Kan bli väldigt irriterad. Min svärfar har fått känna på Emma Kontroll freak ett par gånger. Under vår renovering var väl inte jag så där kanon nöjd och glad alltid. Men jag vill bara att allt ska bli bra. Sker nått, ska jag få veta vad som sker. Jag vill det ska bli bra. Jag vill ha kontroll. Och ännu är inte vår renovering klar. Så än kan fröken kontroll freak komma och hälsa på.

Igår blev det inte alls som jag planerat. Jag åkte hem. Jag lagade mat. Jag somnade. Det var inte planerat.
Men jag var helt utslagen. Knoppa till 30 min, för att vakna när Fredde ringde. Somna senare om utan problem vid läggdags. Så det blev inget slipande, spacklande och tömma grovkök. Det blev mest bara äta och sova.

Idag var det boxning igen, men Caroline kunde inte. Och nu tänker Ni säkert; Varför tränar inte du då själv?!
Men det ska jag berätta för Er. Jag kommer inte ner. Ska jag ta en buss är jag inte nere i tid. Så för att kompensera min icke träning, hoppade jag av uppe vid Vanningen och gick hem. Så en 30 min promenad idag får räcka.

Idag skulle jag kunna göra det som jag inte gjorde igår. Men är lika trött idag. Imorgon är Fredde ledig från träningen och då blir det Ikea, Bauhaus och en himla massa slipande. Imorgon kommer det hända grejor.

För att göra min blogg mer rolig, bjuder jag härmed på lite bilder. Gamla. Men bilder!


 



 

 

Latmask och surgris

Jag är en latmask. Och jag sticker inte under stolen med det. Även surgris. Och när latmask och surgris kommer på besök är det inge vidare alls faktiskt. Igår kom de. Jag har länge sagt till Caroline att jag vill med på boxning, att jag behöver röra mig. Så igår var det dags. Herregud tänkte jag redan igår morse. Fy fan vad jag inte alls vill. nej jag vill inte alls. Och det känns mest som ett tvång. Blev sur på Fredde för han pusha mig, vilket jag upplevde som att han tvinga mig. Men jag kanske behöver det. Jag behöver nog en fot där solen aldrig skiner. Och jag tog mig dit. Jag tränade. Jag hade skitkul. Jag skulle tagit i mer. Men fan vad glad jag är att jag gjorde det. Och fan vad bra att jag har Caroline! Lojse skickade pepp sms, och Fredde hade maten klar när jag kom hem. Yeah!

Ikväll ska jag tömma vårt grov kök, slipa och spackla, laga mat, och dricka en kopp kaffe i soffan.
Imorgon är det poo det igen.

Längtar efter sommaren...



 



 



 



 



 



 



 



 

 

Jag älskar dig!

Jag vill se gräs...

Jag längtar efter att få se min gräsmatta. Men vädergudarna tycks inte vilja detsamma. Nog om det.
Fredag var det ganska rörigt på jobb, men det löste sig till det bästa, och även jag fick fira helg. Efter 1 timma på bussen var jag äntligen hemma. Lagade god mat, hällde upp ett glas vin och inväntade min sambo.
Efter 2 glas vin och lets dance somnade jag gott i soffan. På lördagen vakna vi 12,30. Yeah liksom. Hur kan man sova så länge? Shit hela dagen hade gått, och man fick lite lätt ångest. Under vår frukost, eller ja lunch kan vi kalla det, prata vi om att kanske göra ett bio besök. Men det blev istället middag med våra grannar. Vi lyssna på gamla låtar och åt god mat. Fredde lagade stek i ugnen med termometer.

Ställde klockan, så vi inte skulle sova till 12,30 igen. Har ätit en god frukost, lyssnat på spotify, och nu sitter jag här.
Idag ska jag leka med Carro och Alwin. Vad vi ska göra är ännu oklart. Plånboken ekar och alla våra ideèr kostar pengar. Jag vill gärna försöka mig på att göra cupcakes. Men frågan är om Carro vill det.



Lampor

På ikea köpte jag dessa ;





Inte de svarta fötterna, utan lampskärmarna. Tror jag ska köpa fler. Jag måste i alla fall köpa till hallen där uppe + sovrum nr 2 där uppe. Det ska nog bli bra i slutändan. Jag fick flytta runt lite krukor, och fick även flytta på den levande krukväxten jag hade på matsalsbordet, då Saga har en för kärlek till jord.

En sådan här borde alla ha.. I alla fall vi!

Vill Inreda nu... NU!!!

Just nu är vi mitt uppe i att inreda, eller få ordning i vårt grovkök. Och det är först på listan. Men jag har hundra ideèr i huvudet som bara vill ut. Nedanvåningen är det vi ska fokusera på först och främst. Och det är mer eller mindre klart. Fast vi ska ha upp en och annan list. Jag ska få upp gardiner i "kontoret".

dekoria.se

Är ganska sugen på en blommig hissgardin. Hissgardin är kanon, då panellängder inte funkar, de täcker hela fönstret. Nu när julen ska ut, måste vi handla nya lampor. Ska försöka använda mig av lampfötterna jag har sedan innan, men köpa lite nya skärmar. Jag ska även placera ut vårt skoskåp som mest bara tar plats i grovköket. Där skoskåpet står nu, ska vi nog ha mån-sön tavlan vi fick av mamma, anders och Rasmus i julklapp.

Sedan har vi ovanvåningen. Som vi skulle vänta med. Vi skiter inte pengar. Men jag vill jag vill jag vill. Tror dock jag får vänta. Men låter idéerna sprudla ändå.
Uppe i vårt ena rum, som just nu är tomt, vill jag ha en bäddsoffa;

ikea.se

I detta rum vill jag även ha en hissgardin, och är då sugen på:

dekoria.se

Vi har varit och tittat på nya dörrar och ny ytterbelysning. Kul när man ser framsteg!

Ikväll ska jag försöka ta bilder på hur vår nedanvåning blivit! :)

And so she did it..

Vakna lördag morgon med värsta magknipen. Illa måendet upp i halsen, och skaka i händerna. Nervös var bara förnamnet till hur jag kände mig. Men jag skulle dit, och jag skulle göra det. Redan vid 9.25 var vi utanför tatuerings studion. Klockan 12 öppna dem. Tog nummerlapp, och blev nr 3 i kö. Caroline fick nr 2 i kö. 14.15 fick jag tid. Åt två knäckebröd och en banan. Drack coca.cola, så jag inte mot förmodan skulle svimma. Jag må vara jätte tramsig, och för de som har flera tatueringar tycker kanske jag är en mes. Men jag bjuder på det. Jag är en mes. EN stor sådan. Men jag har en sådan fantastisk man som stöttar mig. SOm inte tycker jag är en mes. Och jag har även en helt underbar vän som stöttar mig, ger mig peppande ord. Så när klockan var 14.45 var det min tid, en aning försenad, men fick jag mer tid att ladda. Jag kände mig väldigt illamående och allt snurra när jag la mig på britsen. Men nu skulle det fan ske. Det kvittar hur ont det gör! Ganska så kaxigt så här i efterhand, men det var en skön smärta. Jag tänkte på vad Fredde och Carro hade sagt, och efter 5-10 minuter var jag klar. Tatueraren var kanon, skämta med mig, och var väldigt lätt på handen. Har redan nu börjat fundera på nästa. :)

>Klämdag

Onsdag kändes som fredag,och jag fira med ett glas vin. Bjöd hem mamma på en bit mat, drack lite kaffe, och slängde oss i soffan. Vi halv nio snåret kommer min andra hälft hem, med 2 hockey polare, som vill kolla huset. Inte mig emot. Mamma gick hem och lillebror kom. Jag somnade gott i soffan. Fredrik stack strax efter 8 på Lördag morgon höll jag på att säga, men ja Torsdag morgon. Skulle hjälpa sin bror flytta. Jag kom strax efter 12. Jag tog sovmorgon, och drack mitt kaffe i lugnan ro. Väl inne i en lya på 180 hjälpte jag till att ställa in i skåp, hänga in i garderober, vika bebis kläder. Fika. Och sedan åkte jag hem. Körde förbi, eller ja förbi och förbi, körde ner till Höllviken och HemmaKväll. Vilket jag nu, idag, kom på var ganska onödigt, då de har HemmaKväll i Malmö. Jaja. Hyrde filmer och handla massa godis. Hem till mina grannar, och även våra bästa vänner. Åt en bit mat. Gick hem i protest mot min kille. Och jag bara ville att någon skulle försöka hjälpa mig förstå, hjälpa mig sluta sura. Vad fan ska jag sura för?! Jävla sur kärring är jag ibland. Alldeles för ofta. Och jag vill inte vara det. Gick hem i alla fall, grät en skvätt!! Kramades med Fredde, och vi båda gick sedan tillbaka till våra grannar. Såg film och åt snacks, så det spruta ur öronen! Filmen var slut strax efter 22, men där satt vi och snackade. Tyckte jag hade ett öga på klockan men vips var den strax över midnatt, och vi traska hem. Vakna med mega mega magknip!! Kanske det var dumt att trycka huvudet fullt med chips och dippa, och ton av godis när man lider av IBS!! Yeah smart drag det där Emma.

Gam

Min katt är en gam!! Hon äter hela tiden! Jag förstår inte det riktigt. Hon steriliserades för mer än 6 månader sedan, och jag räknade med att hon skulle öka i vikt pga det, men har sett ut som vanligt. Givetvis har hon vuxit från unge till katt. Men nu, när vi flyttat till huset, så trodde vi först att det var för hon har så mycket mer yta att springa och leka på. För hon äter verkligen hela tiden. Kan sätta sig vid sin skål, och titta på en, Hallå får jag inte mer?! Fast man gett henne mat för en 30 min sen. Så igår prassla hon ute i grovköket, och jag tänkte vad håller du på med?! Ute i grovköket finner jag Saga med huvudet i kattmat påsen, upptuggad av henne själv. Yeah liksom!!! Så nu får jag gömma maten! Är det någon som vet varför en katt helt plötsligt blir tokig i mat ??

Tatoo

Jo då! Igår när jag skulle lägga mig, och var väldigt trött, eftersom jag i vanlig ordning inte kom i säng i tid, får jag ett sms av finaste Caroline, som frågar om vi ska tatuera oss på Lördag. Och jag bara Ja!!! För att i en senare tanke, skriva vågar jag?! haha! Men ja på lördag är det alltså tid. Har många många idèer. Mitt namn ska jag ha på handleden. Kanske även mitt mellan namn. Måste bara hitta ett snyggt typsnitt. På ryggen ska jag tatuera över mitt kinesiska tecken, och göra en lilja. På nått vis i denna lilja vill jag ha in Rasmus och Marcus, mina syskon. Ja vi får se hur det blir. Om det blir en, eller det blir två, eller ja, vi får se! Wiiii!! Spännande i alla fall!!

Inte riktigt planerat!

Igår blev det hornbach. Det blev inte mediamarkt. Det blev en tur till Freddes bror. Men sedan spåra det ur. Då skulle vi hämta skåp, bära skåp. Handla mat, köra hem. Så vi var hemma först vid halv nio, vi åt, och sedan var klockan närmre tio. Fredde såg hockey, och jag somnade i soffan. Har ingen mat med mig idag. Visst ja, emellan hämta mat, och komma hem, mellan landa vi hos Fam. Sandell/Henriksson och hämtade min jacka, som jag beställt. Och det visa sig att XS istället var XL. Ja det kändes så. Men jag skiter i det. Ja det gör jag. Jag får se ut som ett hus, och ja människor får glo och snacka. Jag fryser i alla fall inte. Den satt dock bra på Fredde, men han blev för varm.

Så nu ska jag ta på mig mitt hus till jacka, och handla pasta från pastavagnen i svängen! Ikväll ska jag städa och kommer med all sannolikhet somna redan kl 20.



Årets första Måndag

Trött. Väldigt trött var jag idag när klockan ringde. Tänkte börja det nya året med att äta frukost innan jag åker till jobb. Men även idag ville min kropp sova lite längre, och därmed inte hinna äta. Tur man har sitt knäckebröds förråd på jobb. Helt ok måndag so far. Ikväll ska vi förbi Hornbach och Mediamarkt. Vi ska köpa ytterbelysning, innerdörrar och torktummlare. Vår torktummlare är från år 1, men fungerar utmärkt. Men den slukar ström. Vi får se vad vi hittar. Efter det ska vi köra förbi min svåger med fru och barn, och kolla in deras nya lägenhet på 180 kvm. Förhoppningsvis kommer jag i säng i relativt bra tid, så jag inte är lika trött imorgon.

Nyår 2010-2011

Jag stressa på torsdagen, så pass mycket så jag fick ännu mer ont i magen, ännu mer än vad fröken röd försedde mig med. Men trotts detta, var jag ganska lugn nyårsafton. Sov ut länge, åt en god, lång frukost med min fästman. Förberedde lite till. Freddes bror med fru och barn kom och drack kaffe, och jag satt ner i en timma. Hann med en sväng till burlöv, och vi ändrade i menyn. Ändra mitt klädval, och det slutade med en långarmad tunika/klänning och ett par paljett leggings. Turkosa detaljer både på naglar, örgänge och ögonskugga.
Menyn var följande:

Förrätt
Laxspett med limekräm

Huvudrätt
Helstekt fläskfilè med rosmarin och parmaskinka, serverad med potatiskaka och körsbärsås

Efterrätt
Choklad cheese cake med varm hallon/blåbärs sås

Hela kvällen var kanon, och jag låter bilderna tala för sig själv!!


































Vi fick en jätte fin skål, skumpa, en regnmätare, blomma och en brödkorg!
Tack alla fina vänner för en fantastisk kväll!!

RSS 2.0