Födelsedag

Hej Fredag! Idag för 1 år sedan föddes min sambos brorsbarn. Imorgon ska vi fira det med grill och tårta i deras mysiga koloni på Ärtholmen. Dessför innan ska vi försöka lägga lite sten. Men det känns som vi får skjuta på all aktivitet till nästa helg, då vi inte får tag i han, vi ska anlita för att gräva bort det överflödiga.
Vi har väl nått så när bestämt oss för sten, och svärfar och Fredde lovade mig att det ska vara klart innan jag fyller år. Dvs om 17 dagar ska vår framsida vara klar. Längtar !!

Igår var vi förbi Byggmax, och sedan lagade jag mat. Under tiden målade Fredde våra utemöbler. Sedan åt vi, och sedan tog jag bort sten på framsidan, och Fredde målade klart. Vi avslutade kvällen med vars en kopp te, och jag, den tjocke i vårt hem, åt glass!!

Ikväll är det BARA mys !!!

Ordförande

"Är alla eniga om att Emma Eskilsson ska härmed vara StyrelseOrdförande?" JA! ekade det i kvartershuset.
Och så var det med det. Då vart jag Ordförande, och vad det innebär? Ja det får vi se. Kul ska det bli i alla fall. Spännande. Visst finns där tanter som klagar på hundpiss dit, och gropar hit. Men så är det väl. Och jag ska lyssna, ta det till mig, reagera och sköta rollen så som den ska skötas! Kul helt enkelt. Skitkul!

 

Skor

Jag har alltid haft en förkärlek till skor och väskor, och när Fredde och jag tog steget att flytta ihopa, innebar det att jag fick slänga massvis av skor. Till min besvikelse. då och då handlar jag skor, men inte alls som förr.
Men i Tisdags kände jag bara; " Jag behöver ballerina skor! " Så en snabb visit på BurlövCenter, kom jag ut med 3 nya par BallerinaSkor !!



Glad Påsk !!

bild: google



Torsdag, och idag flyger vi häxor till Blåkulla! Men denna häxa flyger idag hem till sin mamma.
Charmen med att ha skilda föräldrar, och divers ovänskap ser ut så här;

Torsdag: Middag hos min mamma
Fredag: Middag hos min pappa - På dagen hjälper vi Fredriks bror att bygga staket. Eller jag kommer nog sola!
Lördag: Middag hos Fredriks föräldrar
Söndag: Picknick i Bokskogen med min faster med familj.
Måndag: Middag hos min farmor och farfar.

Så ledighet och ledighet. Fyra dagars ledighet med diverse högtider, innebär dessvärre bara en massa flängande. Men det ska bli mysigt att njuta av det fina vädret de utlovat, och få träffa nära och kära!

Ikväll blir det vin och grill !!



Stora Varuhus!

Jag fick inte nog av att gå i stora varuhus efter vår lilla utflykt till Ullared. Så igår intog jag och Fredde Ikea för att köpa sängbords lampor, så man kan läsa innan man lägger sig. Så det blev det. Det blev även två innerkuddar till de fodral jag fyndade i Ullared. Sedan fick det va så. Vi körde vidare mot Bauhaus och kollade sten. Svår det ska vara. Så ska man ha nån sten där, och sedan behöver man sten runt, och så vill jag ha singel, och eller så vill jag inte ha singel utan sjösten. Och hur ska vi ha de runt pannan? Hur ska vi ha det runt den stora busken? Ska vi köpa ny dörr, ska vi köpa ny brevlåda. Många tankar som flyger runt runt runt !!

I alla fall, ikväll är det träning. Och jag vill verkligen träna. Men tyvärr så vet jag inte om min mage är upplagd för det idag heller. Och det känns inge vidare alls. Men jo för fan!! Nu ska jag bita ihopa. och så får jag se hur jag mår senare i eftermiddag !!! Snart är det långhelg !!

Hoppla Kerstin....

Måndagen blev inte alls som jag tänkt mig. Så med risk för ganska äckligt inlägg, skriver jag härmed från hjärtat!!
Efter lunch kände jag mig orolig i magen, och fick besöka toaletten X antal ggr. Ringde till Helena, min nagelbyggare, och även en så förstående kvinna. Varpå jag ber om att få ställa in min tid senare på kvällen. Jag kände att jag aldrig kommer kunna sitta där i 1 timma, utan att behöva ränna på dass hela tiden. Men hon bad mig att tänka på det, och sedan ringa igen. Fredde hämtade mig lite tidigare från jobb, och tårarna började spruta i samma veva som jag satte mig i bilen, med min trygghet och klippa Fredde. Jag grät så jag lät!! Carro ringde, och jag fick hämta luft mellan snyftningarna. Jag är så tacksam för alla fina människor jag har runt mig, det är dem som gör att jag kämpar, trotts konstant ont i magen. Vissa dagar mer, vissa dagar mindre.
Helena gjorde vid mina naglar i raketfart, och jag slapp besöka toaletten. Valde att hoppa över träningen, då jag kände att det var inte läge att hoppa och slåss i det skick jag var i igår....



Emma - Ordförande ?!

Vi har en sammfällighet där vi bor, och för någon vecka sedan knackade valberedningen på dörren, och frågade om vi var intresserade av att sitta med i styrelsen. Varpå jag svara, det är klart jag är, Men är gärna något enkelt. För jag vill vara med och se vad som händer och sker. Men mer än så behöver det inte vara.
Men så igår, när jag var trött och mätt och hade huvudvärk från helvetet, knacka dessa två damer på dörren igen. Denna gång frågade de mig om jag ville bli ordförande. Varpå jag då så fint utbrister; ORDFÖRANDE!? Herre jessus!! Jag som är ny, och inte vet någonting om vad som händer. Vad innebär detta då?
Fick en kort förklaring, och bad att få återkomma. Vad tycker ni? Tror ni att det blir massa jobb?
De ville ha en ung och pigg en, som kan komma med nya ideer, och som vill engagera sig. Men jag tror det har att göra med att ingen annan vill. Men egentligen, varför tänka så. De kanske vill ha någon med nya ideer. Tror ni att jag skulle passa då??

Emma goes Ullared...

Igår var det äntligen dags för vår Ullared Tur. Så himla passande att det var 25 års fest dagen innan. Eller inte. Men festen var väldigt trevlig, men tråkigt att vi behövde lämna redan vid 23 snåret. Kände att jag var tvungen att få sova några timmar, innan trippen till Ullared. Så klart kunde jag inte sova, eftersom jag kände att jag var tvungen till det. Slutade väl med att jag sov sådär 2 timmar drygt.
I alla fall, Ullared fick besök av 6 härliga tjejer, inkl mig själv kl 08:15 igår morse. Då hade vi varit på vägarna sedan 05:30. Ingen kö, tack gode gud! Sist jag var där, fick jag stå i kö i 3 timmar, bara in, så jag var en aning nervös. Väl inne fann jag mina disktrasor !! Köp nr 1, Disktrasor !! Check !! Nu har jag så jag klarar mig i alla fall ett halv år. Sedan blev det lite tröjor till Fredde. Kläder till Freddes brors barn. Det blev ett par byxor till Rasmus, och sedan handla jag nån tunika till mig själv. Nån tröja, underkläder, PIPPI tröja, som jag inviger idag !!



Därefter handla jag handdukar, servetter, bakformar, skålar, väggord. En löpare, nya grytlappar. Ja, jag fick med mig en del, och minns knappt allt jag köpte. När klockan var 09,30 kände jag mig färdig. Vid ingången hade vi bestämt att ses 12:00, för lunch. Jag kände paniken komma krypande att när jag vid halvtio redan hade gått igenom varuhuset. Så jag hakade på Caroline. Så det blev att jag la tillbaka, jag tog det igen, jag la tillbaka något annat. Osv osv. Klockan blev 12:00, och jag åt torr kotlettrad. Sedan handla vi lite till, ramar till vårt foto kollage.

Det blev varken någon kakburk, för det var inte fina på riktigt, det blev heller inget ljushus, eftersom det var större än vad jag trodde. Tavlorna var mini små,och det passar inte alls hemma hos oss. Men jag fick med mig så mycket annat fint hem, så jag är nöjd. Nästa tur får bli när vi har barn. Jag tror det lönar sig mer då. För mig var det en rolig tur med fina vänner !!

Väl hemma hade Fredde fixat och donat, och ikväll ska han kolla sten med svärfar, och jag ska göra vid naglarna, och sedan boxas !!

Jisses Amalia !!

bild:google

Igår när jag kom hem, skulle jag snabbt ta ut köttfärsen, som jag glömde göra på morgonen, och hade jag gjort det när jag skulle gjort det, dsv på morgonen, hade jag då upptäckt att frysen ej var stängd. Men då jag glömde att göra detta på morgonen, upptäckte jag alltså sent runt 18 snåret att frysen inte var stängd. Vilket jag tyckte var skumt. Sist frysen var öppen var Tisdag kväll, och då stängde jag frysen. Det är i alla fall vad jag vill tro att jag gjorde. Och dessutom ska frysen pipa, om den är öppen, vilket den inte gjorde. I alla fall. Där var 15 + grader i vår frys. Så att det var ganska mycket mat som hade tinat. Men jag stängde frysen, tog på mig mina träningskläder, och ringde Fredrik i panik. Jag tränade, Fredde fixade vårt frys-kaos. Han stekte upp hamburgare, kött, och färs. Vilken klippa min man är!! Tack för jag slapp !!

Frånvaro

Jag har varit ganska frånvarande på senaste, i alla fall här i bloggen.
Med tanke på vår kommande Ullared tripp, har jag nu funderat på vad jag ska handla, och jag ska försöka att inte handla något onödigt. Vet dock att jag är ute efter nån, eller några tavlor. Dessa hittade jag på deras blogg;





REVY

I måndags tränade jag och Carro, efter 2 veckors "lov". Kan inte säga att jag var direkt laddad för att träna och kände mest blää, men dit måste man, och jag vet att det känns bättre efteråt. Men så var inte fallet i Måndags i alla fall. Det kändes inte bättre efteråt. Vår ordinarie tränare var inte där, så vi hade nån som jag aldrig sett där innan. Det var mer eller mindre bara kondition hela passet. Vi fick knappt boxas alls, och nej jag tyckte inte alls det var kul. Men träna gjorde jag. Kunde dock varit utan det passet, då jag känner att det inte alls gjorde nytta.
Hem om mamma, för att hämta mina MaryKay produkter, och sedan hem och äta och duscha, för att sedan sova.

Igår Tisdag lämnade jag av Fredde hos Chrille, då de skulle lira hockey, och jag själv fortsatte mot Vellinge. Snabbt inom ICA för att handla falukorv, och sedan hem sätta bilen, och sedan cykla jag till Rasmus skola, för att se på Revy. Duktiga små barn, sjunger, dansar, zorrar och hoppar hopprep. Gullungen var hur duktig som helst. Hoppade över fikan med alla barn och föräldrar. Kände jag behövde åka hem och äta något. Korvstroganoff, och lite TV tittande senare var min sambo hemma, och vi somnade framför dokumentären CharlieSheen.

Idag är det träning igen, och jag hoppas så att det är vår ordinarie tränare! För ikväll vill jag det ska kännas. Och jag ska ta i. YEah!!

 

Snart dags för Ullared...

Snart bär det av till Ullared, och jag måste börja skriva ner vad jag ska handla!!
Gick in på
bloggen, och blev mer eller mindre sjuk av allt jag vill ha !!











Ytterligare en helg som flög iväg

I fredags hade vi mys, vi grillade och åt fruktsallad, jag somnade i vanlig ordning i soffan. Blev väckta av svärfar lördag morgon, som kom ner och drack kaffe och planera vår framsida. Jag for iväg till stan för att handla present, och Fredrik stack iväg till DK med några kompisar för att lira hockey, och middag osv.
Jag var i stan, körde ner mot Höllviken med hopp om att hinna se lillebror spela match, den var slut, så jag krama honom, och sedan titta jag inom farmor och farfar när jag ändå var där nere, hem, duscha, hämta min andra bror, och sedan var det kalas hos min kusin som fyllde 8 år.
För ett år sedan, den 2 April, var jag också på kalas, då hon fyllde 7 år. Samma kväll, satt jag och höll i min mobil, då underbara Alwin kom till världen. Så lilla killen blev 1 år i lördags och det firades med tårtkalas på Söndagen, där vi även höll på att sätta fyr på hela stället !! Barnen lekte med knapparna till ugnen, och vips var plattan varm, och pappret som låg på plattan i lågor. Men det var tur Borg reagerade, men det lukta, och sved i ögonen. Tack och lov hände inget mer.

RSS 2.0