Flera dygn med fina vänner!

Det gäller att njuta av de sista dagarna.
Så igår träffa vi Caroline med barn, och idag träffa vi Sofia och Marie med barn.
Dagarna går så himla fort!

Just nu pågår vänja-bebis(?)-vid-att-sova-1-gång!! Idag gick det sådär.
Klart man inte vill sova när kompisarna är här. Så han somnade vid 15, och sov till 17. Mindre lyckat, när han lägger sig vid 19. Men han sover nu.

Jag är rätt så noga med rutiner. Vi alla mår mycket bättre av det.
Vid 18:30 får han gröt. Vi byter blöja. Han får pyjamas. Ibland får han medicin, om han är trång i luftrören.
Sedan borstar vi tänderna, tvättar av oss. Vi går upp, han får snutte och napp. Vi läser en bok. Sedan lägger jag honom i hans säng, sätter i gång speldosan, och nynnar till. Säger jag älskar honom. Och går ner. Sedan somnar han själv, vårt lilla troll. Och vaknar kl 07. (Mallig morsa;)

Att han somnar själv, i sin säng, är på gott och ont. Han har lite tuffare att somna när vi är borta. Men då får han vara uppe längre. MEN, det brukar oftast innebära att han vaknar tidigare, tyvärr!!


Så privat det bara kan bli..

Jag känner jag vill skriva detta, för jag tror det händer fler än vad man tror. I lördags sa en man, hur orättvist det är att vissa kan få barn hur lätt som helst och hur andra får kämpa, och kanske ändå aldrig får barn. Det träffar rätt i hjärtat.

När jag och Fredrik bestämde oss för att skaffa barn, tog det tid. Kändes som vi inte gjorde annat än hade baby-making!
Jag kom på mig själv att bli arg på Fredrik då han hade värme i stolen på bilen, - då skulle jag alla bra jagare dö.
Jag blev arg på mamma som sa jag skulle tänka på annat. Tänka på annat?! Hallå, det ENDA vi ville, var att bli med barn.
Och det blev vi. Och nej, det tog kanske inte lång tid. Bara 6 månader. Vi hann vara lyriska i 1 vecka, sedan fick jag så ont. Och det blödde. 1177 sa det kunde man göra. Men skulle åka in och kolla upp det. Missfall. Helt knäckta blev vi.

Efter 3 månader började vi försöka igen. Och samma visa igen. Det tog så lång tid. Och jag blev helt förtvivlad. Men efter flera månader av försök fick vi äntligen plus. Jag oroade mig i 9 månader. Men sedan kom han.

Så efterlängtad och så älskad!!!

28 år!

Check på den. Jag är ett år närmre 30.
Jag har villa och Volvo. Och bebis.
30 - bara kom!!

Helgen har gått i ett, herre Jesus!!!
Fredde var på konferens, jag var ensam. Ja, inte ensam. Utan med Vilgot så klart! Vi var på 1 års kalas i Höör, för att sedan åka vidare på Babyshower, för att avsluta kvällen hos Henriksson i Höllviken för att se Eurovision. Slutade med att vi sov över hos mamma/mormor. Och jag trodde på en mysig natt nära min son. På en madrass på golvet. Men han skulle bara borra sig in i mig, och till slut hade jag ingen kudde. Nej mitt hjärta, både du och jag trivs i våra egna sängar, för killen vakna 05. Tjo!!
Söndagen har varit en bakis dag trotts noll alkohol kvällen innan. Yrsel och huvudvärk är där, precis som vanligt!

Ville har fått dagis plats i alla fall. Skönt!!

https://cdn1.cdnme.se/2208805/7-3/pic_51992a089606ee58ee6244b8.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2208805/7-3/pic_51992a089606ee58ee6244b8.jpg" class="image">

Vilgot gillar att gunga!

Gunga kittlar härligt i magen, tror jag.
Han gillar även att äta, hjälpa mamma städa, och lägga in tvätt. Fast han drar mest ut allt på golvet. Han gillar det mesta vår skatt. Mammas humör och pappas stora hjärta!!

2,5 vecka - Hjälp!!!!

Oj vad nära det är nu, och vad jag känns tjatig!! Snart är min tid hemma, slut, och det känns lite i hjärtat! Så mysigt vi har haft det. Nåja, lika mysigt ska vi ha dessa dagar som är kvar. Ska försöka njuta varenda sekund!!

Idag njöt vi hemma hos Caroline, Alwin och Nellie!! Alwin sa han tyckte om mig idag, han är för go!! Han delade med sig av sin banan med. Så fint!
Vi hängde på trädäcket, plocka lite ogräs, och kröp runt.
Vi hann även med en promenad till byn, då jag var på jakt efter en present till Freja, som i lördags blev 1 år. Men det jag ville ha, hade de inte. Jakten fortsätter!!

Nu, kaffe!!

Nytt i garderoben!

Idag köpte jag lite kläder till mig själv. Kände det behövs inför kommande jobb-start!
Får mig att tänka tillbaka till skolstArten när man var mindre. Då skulle man alltid ha nya kläder, ny ryggsäck och nytt pennaskrin.
Haha, ska jag införskaffa mig en ny kaffe mugg att ha på jobb. Och något foto på Vilgot givetvis.
Hade ett 49 minuter långt samtal med min chef idag, och det känns ok att börja jobba igen.

I alla fall. Kläder var det. Hittade 4 nya toppar/blusar/kalla-det-vad-du-vill!
Sedan tyckte jag om ett par byxor. Som är på gränsen till att se ut som pyjamas byxor, men ser så sköna ut.
Har skickat iväg ett mms till C.Andersson, och beslutar där efter, haha!! Tuffa är dem. Lindex 199kr, rena kapet!!

Matt i kropp och knopp!

Yrseln är jobbig. Men jag orkar inte älta det. Jag vill bara få provsvaren, och hoppas de ger mig just svar.
Mycket fotboll i helgen. Mycket frisk luft.
Igår hade vi kalas för mig. Fick massor av fint, och känner just nu för shoppa massa kläder till bara mig. Men känner mig plufsig så kanske inte rätt tajming!
Skor är kul. Men det har jag alldeles för mycket av. Och sedan har jag nog stukat lilltån! Aj!

Så himla trist inlägg! Precis så jag känner mig. Trist känner jag mig.

Gjorde min allra första cheese cake igår!!

Mest massa snor och elände

I tisdags kväll bröt jag ihopa. Är så feed up på denna yrsel jag haft sedan Vilgot kom ut. Så det var bara att gråta en skvätt, kramas med de jag älskar, och boka en tid till vårdcentralen.
Vilgot är så förkyld och jag har massor av allergi. Näsan rinner och är täppt på en och samma gång. Kliar i ögon och mun, och jag kippar efter andan.

Dejten med våra kompisar fick dessvärre ställas in. Caroline ställde upp som barnvakt till Vilgot trotts grönt snor, och jag fick träffa en läkare. Tog massa prover, EKG, och allt möjligt testades. Vi får se nästa vecka, då de ringer mig om provsvaren.

Idag har det varit fotboll för min lillebror. HalörCup. Vann 2 av 2 matcher! Nya matcher, och förhoppningsvis vinster imorgon!

Och inte att förglömma!! Bästa, gullUnge Signe blir idag 2 år! Åh, jag minns det som igår när din mamma var höggravid. När jag fick träffa dig första gången. Sockertopp!! Stort grattis på fin födelsedag!!

Sov gott!

Lidström avslutade sin karriär,

Och så gjorde även min Grädde.
Ni som inte är så insatta i hockey, eller ja det är inte jag heller... Men Lidström är en känd hockey spelare, som har lagt av. Fredrik har också gjort det.
Och om vi ska vara ärliga, så är jag skitglad över det. Jag älskar att ha honom hemma, när vi njuter vår familj.
Jag har länge sagt det var dags för honom att lägga av, och varit sur när han åkt iväg, men jag hoppas att han slutade för det kändes rätt för honom.
Jag vet han vill ha mer tid med Vilgot, och det blir jag glad för.

Som min goda vän Carro A sa, inga pengar i världen kan ersätta all den tid han förlorar med sin son!

Men Grädde är hockey, och nu är det hockey VM på tv. Jag låter han se. Det gör jag för honom. Vill han gå ut och lira med puck på trädäcket, gör det. Vill du min älskling ha puckar under Vilgots säng, så har vi det. För vi älskar dig!

 

Godmorgon soliga, men trötta måndag!

Förkylning är på besök. Jag känner mig också förkyld, men tror mer på allergier. Nu börjas det, kommer med sol och värme. Har hört det ska bli en intensiv, tuff, kort period med pollen, så vi får se hur jag mår.

Men Vilgot är förkyld. Stackare.
Inatt har jag och hans pappa turats om att gå in till honom mellan 01-07, med väldigt täta mellanrum. Lagom trött är jag. Vilgot jätte glad!

Tillbaka blick i arkivet!

Älskade skrutt. Du var så liten, så liten. Du vägde knappt 3 kg när vi lämnade BB, och nu stoltserar du med dina drygt 10 pannor. Du ställer dig mot allt, du pratar som bara den, äter som en häst, sover som en stock, och det bästa va allt. Du är vår!



 
 
        
 
 
 
 
 
 

Tjoflöjt vad det går!!

Jadå, det blev massa trädgårdshäng igår!! Lite mer fräknar fick jag allt, och ännu mer färg på mina redan bruna händer. Jag ska banne mej ha handskar på mig. Vilgot har nog tyvärr ärvt bruna-händer-syndromet. Och inte får man smörja dem heller. Säger i alla fall de på Apoteket.
Google är en stor favorit hos mig. Eller var. Har faktiskt försökt att undvika det så mycket jag kan. När Vilgot var nyfödd och allt var väldigt nytt och jag ville ha svar fort, så googla jag massor. Big NO alltså! Ni, mum-to-be, skit i Google alltså. Man får kanske bra svar, men för det mesta skrämmer det vara skiten ur en. Tacka vet jag nära vänner, som redan hade barn. Tack Carro. Tack Svägerska. Sunt förnuft är också kanon.

Det jag ville komma fram till med ovan utsvävning var alltså detta, att jag googla, ja, ibland händer det jag trillar det.. Jag googla solkräm till 10 månaders. Och då stod där att ett ämne skulle man undvika, bl.a. Bl.a. Bl.a. ....
Och mycket skit ska man gå på... Och i det stora hela vill jag faktiskt inte ge mitt barn något, som är farligt. Och han ska ju faktiskt inte ligga och sola ännu.
Så vi struntar väl i det, i alla fall för stunden. Tunna kläder, och sunt förnuft!

Lördagen gick i ultrarapid!! Vakna strax innan 07. Träning hann jag med, sedan for vi med släp till Trelleborg för att hämta möbler till trädgården, Tusen tack B och B!! Lite fika, sedan handla trä till Vilgots kommande tallrikshylla. Sedan massa, massa trädgårdshäng. Och snor! Mm, kul! Hoppas det är nått tillfälligt, eller tänder. Ja, snor på Vilgot.
Och lite kinkigt, och mammigt..
Mamma och Rasmus är hos oss, och hockey på tv.

 

Nu känns det lite, att det bara är 1 månad kvar som mamma-ledig!

Solen skiner, och vi njuter. Promenader, tivoli och solbrända händer. Avskyr dessvärre att mina händer alltid blir svarta av solen, ser otroligt skitigt, och dessutom väldigt gammalt ut!

Vårruset hann jag avverka igår. Jag själv tyckte jag var värdelös och glädjas istället över mina kompisars kanon tider.

Fredrik och Vilgot kollade på mig, och föreviga min insats några meter från mållinjen.

Idag är det Fredag, och helg kan man säga. En promenad till pappa/morfar för lite lunch, sedan får vi se om vi bara hänger i trädgården!

Sommar och sol, sandaler och solskydd!

Oj vad kluven jag känner mig över solen, och solskyddsfaktor, och Vilgots ljusa hud. Tycker det är väldigt tramsigt att han bör ha långa byxor och långärmat, han blir ju så varm och svettig. Och solskyddsfaktor bör man inte ha heller läste jag. Det går in i huden, och det klarar inte deras lever av. What?!?! Ser nu att hans händer och kinder blivit väldigt bruna efter många soliga dagar. Farligt?!
Smörja in hans händer känns fel, eftersom han har de i munnen hela tiden. Kläder täcker inte fingrarna..
Hur gör alla andra?! Sunt förnuft eller...

Sandaler ja. Hittat ett par tuffa på Zara.se... Fredde gilla inte dem..

RSS 2.0