7 vs 8 månader, skillnad?

Vilgot 8 månader!

Vi har en tavla, där man ska sätta in foto vid födsel, och varje månad, upp till han är 1 år. Så varje månad den 27:e, försöker jag ta extra bra bilder. Idag gick det sådär..

Jag älskar dig!!

Förlåt, men det är så jävla häftigt att vi har gjort dig!! Att det var du som tryckte under mina revben. Vi älskar dig!

Möblerat om!

Varje tisdag går vi på rytmik nere i Höllviken. Vilgot gillar musik, det är inte så dyrt och vi träffar massa andra barn och deras mammor.
I samma gata bor även min farmor och farfar. Så varje tisdag äter vi frukost tillsammans. En mysig stund i veckan. De blir jätte glada att vi kommer.

Rytmiken gick bra idag. Trotts Vilgot hoppa över sin förmiddags vila, han åt lunch, sedan slockna han i vagnen.

Vi prata lite bröllop under vår lilla lunch, då våra vänner har förlovat sig!! GRATTIS igen!! Snart är du Fru Sandell!!

Idag gick vi tillbaka till min farmor och farfar, där även min faster hade kommit. Vilgot sov gott ute på verandan, o h jag fick njuta av mitt kaffe.
När Ville vakna, fick vi möblera om, för min farmor var rädd hennes ljusstakar, och diverse porslins prylar skulle trilla på honom, eftersom han pillar på allt.
Han har ännu inte förstått hur man tar sig framåt, men det går lika bra bakåt.
Ikväll tog han sig framåt, en kort stund. Då blev jag exalterad, så då sluta han. Han tänkte väl "vad håller du på med mamma?! "

Tufft från H&M!

Svårt att bestämma mig, vad Vilgot ska ha för vår jacka. Sedan vill jag att mössa och jacka matchar, och köper vi denna jacka, ja, då får jag nog köpa ny mössa.

Kappahl!!

Vilgot vill ha!

What a weekend!

I fredags var det full fart!! Vellinge Blomman med Rasmus, Caroline och barn. Sedan en tripp ner till gallerian, och sedan ett besök på bibloteket. Man får en gratis bok till de små. Sedan tyckte jag det var onödigt att köra hem om, så vi gick bort till min morfar, som hör så otroligt dåligt. Men hörapparat ska han verkligen inte ha, för han anser inte sig behöva det. Vi ringde på X antal ggr, tillslut ringde jag hem där. Jo visst, han satt i tv rummet, och sa sig höra, men tänkte att "de får väl stå där". Snällt. Charmiga Stig.

Efter det så klippte Rasmus sig, och sedan var det slut på vår fartfyllda fredag. Vilgot somna tidigt, och då gjorde även jag. I soffan!

Lördag var det träning, morfars födelsedags brunch, sedan var vi hemma hos fam Bjelkne. Blir lika avundsjuk varje ggn. De har så snyggt. Snygg inredning, snygg servis, jättegod mat. Och de är så härliga. Vilgot lånade Isaks säng, och till slut sov alla tre barn, men vakna när vi alla brast ut i högljutt skratt, då Matte stötte den mot väggen. Jisses, med Er har man aldrig tråkigt!

Idag har det städats, och njutit av varandra. Svärmor och svärfar är här. Så jag ska vara lite social. Kram på Er!

Hej torsdag!!

8 månaders kontrollen igår gick bra. Alltid nervös av någon konstig anledning. Ville väger nu 9025 gram och är 69,5 cm lång. Vår lilla underbara klump.
Vi tog oss en promenad till BVC, och en fågel sket på mig. Tack för den!
Sedan gick vi bort till min morfar, Vilgots gammel-morfar, och gav Vilgot lunch. Sedan fortsatte promenaden mot Almgården och lunch med moster, kusin och morfar. Vidare mot Sophie för lite fika. En kanon dag, med mycket promenader. På kvällen kom min bror med flickvän, och idag är det torsdag!!
Babysim och lunch med vänner står på menyn! Ha det bra!!

Tjo

Det är så himla gnälligt här hemma, så jag spyr. Vet inte var mitt lilla charmtroll har gömt sig. Snälla låt det vara en fas som snart är till ända.
Jag fortsätter göra egen barnmat, det är kul. Nu testa jag göra korvstroganoff, från 8 månader dock. Men det är han ju snart. Vet inte om det är av intresse, att få recept, så jag låter bli att skriva om det. Men han gillar den, trotts bitar.

Idag är det måndag, och ví har en mysig hemma dag. Ja så mysig som den kan vara när Ville bara gnäller. Tjo vad positivt det här blev kände jag!

Pappa Grädde hemma hela dagen!

Helger är fantastiska. De bara försvinner innan man hinner blinka. Fredagar tränar Grädde, men kommer hem förhållandevis tidigt, runt 20 snåret. Jag somnade strax efter han kom hem. Lördag morgon tränade jag - egen tid som det så fint heter. Sedan njöt vi av varandra, hela familjen, hela lördagen. Det är mysigt!!
Men nu är det Söndag igen. Och snart är helgen slut. Grädde spelar nästintill varje Söndag. Så våra helger är relativt korta. Men då får man passa på att njuta varje sekund!!

Gåstol. Hämmar tydligen. Nu är den undanplockad. Vilgot är väldigt frustrerad att han inte kommer dit han vill. Han snurrar runt runt på magen, och upp med gumpen, och sedan bakåt. Det är också ett sätt. Men helst av allt vill han gå. Ska bara lära sig att resa sig själv. Kan man hjälpa dem på nått vis?

Barnmat!

Jag är verkligen ingen sådan person som ratar halvfabrikat, eller färdiga barnmatsburkar. Det är för mig smidigt som tusan. Sedan jag blev laktosintolerant, har jag fått börja göra mer från grunden, vilket säkert är betydligt bättre.
Vilgot har fått barnmatsburkar för det mesta. Men jag har mer och mer gjort egen. Så himla svårt är det inte. Och han gillar den.
Idag testa jag mig på att göra kräm.

Kräm

2 dl vatten
2 tsk potatismjöl
1 dl bär, tinade alt. färska
2 tsk socker

Rör ut mjöl i 1/2 dl vatten. Koka upp resterande vatten. Häll i redning,bär och socker. Låt koka en stund. Låt svalna!

Ingen träning

Ok. Jag erkänner. Jag är bäst på ursäkter när det kommer till träning. Jag är jätte lat. Förrut. Nu är det så här. Jag har burit ett barn i mer än 40 veckor i lin mage. Jag lät mig svälla på alla dess håll, och har aldrig känt mig så vacker som jag gjorde när jag var gravid. Ok, sista dagarna var jag väldigt tjock i huvudet. Men i övrigt. Jag hade tighta tröjor som framhävde min bula. Det var härligt. Och ja, när jag ser min mage idag, så ja, det är så himla coolt att Ville låg där inne. Men nej, det är ingen ursäkt för att se så slapp ut som jag gör nu. Så jag har börjat träna, och jag försöker äta så rätt jag bara kan.
Men nu är jag sjuk, ja fortfarande. Och jag träna med hosta förra veckan, och det blev bara värre. Så nu hoppas jag, att om jag avstår träning, att jag blir frisk och kan köra järnet på lördag!! Idag njuter jag av min familj.

Idag bröt jag mot min egen regel!

Jag gick ut i mjukis, osminkad och allmänt sunkig. Ja, jag hade duschat. Och jag brukar gå utan smink, ser inte så illa ut. Men mjukis. Jag sa det långt innan jag blev gravid faktiskt, att när jag blir mamma ska jag inte förfalla, och bara gå i mjukis. Kanske att ta i, när det bara är enstaka gånger. Känner mig dock väldigt sunkig. Så ändring på det!

Febern är borta på vårt troll. Thank good! Men tänkte ändå, vi har en hemma dag. Efter lunch tog vi oss ut på en promenad, jag i mjukis. Emelie följde med oss hem, sedan har vi bara hängt. Ville sov 20 min i eftermiddags, och är nu väldigt trött. Men när man får dra i tvättstället blir man nöjd!! Busunge!

Nej, snart sätta fart med våra kvälls rutiner! Kram på Er!

Feber, igen!

Men inte på mig denna gång. Utan på Vilgot. Jag tror jag spyr! Låt mitt barn slippa skiten!! Men jag kan med all säkerhet säga att det är fler tänder. Tycker det är väldigt svullet i tandköttet, och en vit liten kant skymtas fram.

Så vi kunde inte simma. Och vi sov middag tillsammans, i vår säng. Sedan åkte vi hem till mormor, då pappa Grädde var i arenan. En väldigt gnällig lördag, och det är så jobbigt att se han så hängig. Och febern håller dessvärre i sig idag med. Så idag hänger vi hemma. Tvätt, och lite städning ska jag väll kunna klämma in mellan snor, gnäll och bajs!

ÖppnaFörskolan

Igår när jag vakna kände jag mig rätt risig. Men det var babysim, och det kan vi inte missa. Tog 2 panodil, och bet ihopa, för min sons skull. Min son!! När vänjer man sig vid det?! Min son! Wow!
I alla fall, nu svävar vi ut!! Babysim it was! Senare på kvällen kom även febern. Vilgot somna, och jag huttra i morgonrock med en bok. Ett sötare blod! Tack Mollan!

Imorse var febern ett minne blott. Ja, risig. Men 2 panodil på det med, så mötte vi upp farbror Henke och kusinerna för en förmiddag på ÖppnaFörskolan. Ville älskar musik!! Och på fredagar har de just sång stund.
Lite lunch och fika senare, och vi njuter av fredagens lugn! Nu ska jag och min fästman se film. Jag somnar nog.

Allt e inte bara fluff fluff!!!

Bakslag. Vilgot vägrar sova när man lägger ner honom i sängen.
Farmor passa i måndags, mormor idag.
Mormor la han, enligt mina instruktioner. Han vaknar efter 1 timme, otröstlig.
Och nu vägrar han sova. Bara gråter om jag går upp. Som han vet. Vet att jag gick. Mammig. Eller tänder?!
Kan egentligen tänka ut hur många saker som det kan vara. Men då han inte kan prata, är det bara spekulationer, och ungen sover inte lik förbannat!!
Nu fick han springa av sig i gåstolen. Hoppas han blir trött!!

Måndag i februari!

Idag var det tänkt vi skulle träffa två mammor, och deras små killar. Men pga sjukdom blev det inställt. Men det var tur i oturen, för jag hade massage tid idag. Så efter 12 kom svärmor/farmor hit och passa Ville. Jag njöt av 40 minuters massage, och blev jätte trött efteråt. Måste varit för jag sovit för mycket. Ville sov mellan19-08. Får se om han gör en repris i natt. Tycker det är lite obehagligt att han lägger sig på magen. Men hat fått lugnande info, att det bör vara ok.

När Ingrid hade gått, gick vi hem till Caroline och hennes barn, där Sofia var med sina barn. En chai-latte på det. Mycket socker i den, så imorgon på träningen får jag ta i så jag spyr.

Nu ikväll har det varit lite gnälligt, men jag tror jag skymtar lite fler tänder.
Han somna precis, och jag ska ta en is-latte!

Farfar är inlagd på sjukhus, så jag sitter och väntar på samtal från farmor..

Du är bäst !!

Idag har vi varit hemma. Bara hemma. Hängt. Fredde spelar match varje söndag typ. Vilket är sådär. Hade varit så skönt med en helg med familjen, bara vi. Men man får göra det bästa av det. Helt enkelt. Inte gnälla, inte vara bitter. Det kan man ju inte vara, när man får hänga med det bästa jag vet. Vilgot, vår son. Han är så rolig och så go. Nya saker händer nästan varje dag. Vi tränar som bara den på det här med att krypa. Det gillar han sådär- Men nu tar han upp gumpen, sedan puttar han sig bakåt. Sedan blir han jätte arg. Han blåser med munnen, han försöker säga mamma. Eller så är det önsketänkande, haha!!
Marcus och Sofia har hållt mig sällskap ikväll. Men innan dess passa jag på att vila middag med Vilgot när han sov. Så mysigt.
Veckan som kommer kommer med all säkerhet bli kanon. Mycket planerat, rytmiken börjar. Jag ska få massage. Vi ska till ÖppnaFörskolan med kusinerna, vi ska simma, vi ska till Bibloteket med mamma-gruppen. Och jag ska försöka få in trre tränings pass.Ja det blir jätte bra! Nu ska jag dricka upp mitt iskalla kaffe. Hinner aldrig dricka upp det innan det kallnar.
 
(Fast jag bloggar från datorn, ... Jag måste ju vara rå korkad. Jag kan inte infoga bilder! )

Bloppis?!

Något som är av intresse?
Typ 50-100 kr på paket...

Spjälsängsskydd!

Det här med spjälsängsskydd. Jag tyckte jag gjorde värsta klippet när jag köpte ett i Ullared när Vilgot låg i magen. Sitter sådär egentligen. Men nu, när Vilgot klättrar runt i sängen, och slår huvudet i spjälorna känns det som ett mindre lyckat köp. Vi ska nog inom kort sänka sängen. Men hur länge har man spjälsängsskydd?! Kanske lika bra att köpa ett nytt. Eller ni proffs, vad säger ni?

Bh häng med finaste vänner

Igår hade vi bh häng här hemma. Jag vann för ett tag sedan 750kr på PXC underwear. Så vi bokade in en kväll med dem. Efter 6 månaders amning kände jag att de behövde ett lyft.
6 tjejer här hemma, vin, bröst och massor av härliga skratt. Kvällen var kanon. Fick köpt ett par trosor, bh X 2 och en tvättpåse.

Kom inte i säng förrän kl 02. Skulle upp klockan 07, för att träna. Jag vakna 08:27. Träningen börja 08:45. PANIK!!!
Men jag kom iväg, träna på tom mage och helt yrvaken. Inte att rekommendera.
Sedan var det hem för lite frukost, sedan stressa vidare på babysim. Har några ggr att ta igen pga sjukdom, och så fanns där plats idag. Jag stod sidan om, och pappa Fredde fick vara med istället. Sedan gjorde vi stan, lite lunch och shopping. Ikväll firar vi Rasmus som nollar idag!! Älskade Lillebror! Stort grattis på din 10 års dag. Vi ses om en stund!!

RSS 2.0