Prickar och Tavlor

Tavlor är svårt. Jätte svårt tycker jag! Vi har inte satt upp i vardagsrummet ännu, trotts vi flyttade in i November.
Men så en dag fick jag ett ryck. Och just nu har jag lite dille på prickar, och så här blev det...



Nu saknas bara lite tavlor på den stooooora vita väggen bredvid soffan !! Ska man måla själv?

Midsommar Fint !!

Till Midsommar fick vi massa fint av våra fina vänner !!



Byxor som nästan ALLTID är för långa...

När man är kort i rocken som jag, har man nästan alltid problem med för långa byxor. Det är härligt nu under sommaren, när man kan vika upp sina chinos, eller ha byxor, som för andra slutar strax under knäet, men som på mig slutar vid ankeln, typ så kort är jag.
För ett par år sedan köpte jag ett par baggy jeans inne på CheapMonday, då jag var för fet för att kunna ha de där slimmade jeansen. De var lite långa, men man kan ju vika upp dem. I alla fall, idag löste jag mitt för-långa-byxor-problem med hårsnoddar. Nu ser man inte hårsnoddarna när jag står upp, så klart. Dagens tips till Er som är korta, med för långa byxor, eller långa och vill ha typ capri byxor !! HÅRSNODDAR !!


10 kommentarer !!

Tror ni jag blev glad när jag såg hur många som hade kommenterat mitt förra inlägg?! Om jag blev !! Shit 10 st !!
Det är rekord skulle jag tro !!
Trist några av dem var enbart för att de själva ska få mer läsare, eller vinna nån tävling, de som inte tar sig tid att läsa det jag skrivit. Men 10 st !! Det ni !!

WIIIII!!!

Utan koppel / löplina

Jag är ganska så mesig när det kommer till min katt, hon är ju mitt allt. Vår fina lilla flicka. Sedan vi flyttade till huset har vi haft henne inne, vilket gick jätte bra när det var vinter, då var ju inte vi heller ute. Men nu när det har blivit varmare, och det är sommar spenderar vi mer och mer tid ute på vårt trädäck. Under tiden sitter Saga och mer eller mindre skriker i fönsterkarmen. Och om hon skulle pratat som en människa, hade det säkert låtit i stil med " Släpp ut mig, jag vill också vara med! "

För att vår lilla skatt också skulle få vara ute, köpte vi en löplina, vilket fungerade OK. Men när hon blev rädd, så sprang hon in i huset, och löplinan räckte inte ända in, och vid flera tillfällen hängde hon som en trasa i den. Så nja. Kändes sådär. Men trotts detta kändes det inte ok att bara släppa henne fritt. Så hon fick fortsätta gå i löplina, och som hon njöt av gräset. Vi ett annat tillfälle fastna löplinan på grillen, och smälte isär. Då var Saga inne hos grannen.

Så till midsommar, ville jag inte hålla på och öppna och stänga terass dörren, så vi lät henne gå ut fritt, vilken lättnad. Hon höll sig omkring huset, och kom och gick som hon ville. Vilken frihet, både för henne och för oss.
När det börja mörkna, kändes det sådär att hon inte var hemma, men hon kom hem, jätte nöjd!

Igår fick hon gå ut när vi kom hem, hon får bara vara ute när vi är hemma. I alla fall, så satt jag och Fredde i gräset efter hans träning, så hör vi hur det rasslar till i grannens körsbärsträd. Jo då, i toppen sitter vår katt. Klätterapan själv! Sedan får hon upp i våra pilträd, på vårt staket. Ja, hon är tuff den lilla skiten !!


Idag är det paljettskor och rosa klocka !!




Då vi var lediga i Fredags, och resten av Europa typ inte var det, fick jag jobba lite hemifrån. Inte mig emot, då jag hellre tar 3-5 samtal på min lediga dag, än får ett större kaos idag måndag. Men för att underlätta för mig ännu mer hade jag bestämt med min kollega att vi skulle ses kl 07:00 på kontoret, så allt skulle vara under kontroll tills kl 08:00, då alla de andra kom hit. 06,37 vakna jag. Jag hade råkat trycka av larmet, men trodde jag bara trycket på snoooz... Ja så då var det verkligen panik !! 06,55 tror jag klockan var när vi satte oss i bilen. Kudden satt kvar i ansiktet, och jag hade knappt hunnit vakna. 07:15 var jag här. Och här är jag även nu. Har lunch. Ätit grillrester från gårdagen, då Carro, Jocke och Alwin var hos oss. Äntligen är de hemma!! Nu får de hålla sig hemma tycker jag !! Min bästa vän, min granne. Jag behöver dig! Har varit en tuff vecka, men nu hoppas på jag kommer igen. Lyssnade på ChrisMedina, what are words, och grät även då en skvätt. Men nu tar vi nya tag !!

P.S!! Vad fan gör jag mot alla myror som har invaderat vårt hem ?!?!? Jag får spel! Jag äcklas, och det kliar precis överallt. Hur får jag bort dem?!

bild:google

Midsommar 2011

Detta år var det vår tur att ha midsommar, så vi bjöd in lite vänner, och började midsommarafton tidig morgon. Jag bakade runt 9 snåret, och var ute på promenad, och satte upp vår tipsrunda, Fredde förberedde för diverse lekar, och gjorde i ordning stången, som senare skulle kläs av oss alla.

Vid 11 kom Freddes bror, fru och barn. Jag kom i samma stund ut ur duschen, och blev så där lagom stressad.
Gästerna kom lite innan 13, och dagen kunde börja. Jag blandade ihopa ett bål, som jag tyckte smaka URK!! Men gästerna drack, så ja. Den var väl ok. Medans gästerna gick tipsrunda, så förberedde jag för lunchen. Vi hjälptes åt, och åt en stor och god Midsommar lunch. Ännu fler lekar, som pilkastning och kast av ringar. Vi klädde midsommarstången, och senare på kvällen spelade vi kubb. Vid 19 började vi bli hungriga igen, och då grilla vi och hade det bara så bra!! Ca 12 timmar senare, tog jag det sista av disken, och somnade gott !! Tack för en mysig och rolig kväll !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdatering....

Messa Carro igår, att hon skulle uppdatera, eftersom jag var trött att läsa om hennes skötväska! Men jag är banne mej inte bättre själv! Så jag ska inte vara sämre...

Vi har firat Emma P, vi har träffat släkt och vänner, och jobbat. Och renoverat. Känns som vi renoverar och renoverar, men man blir aldrig klar.

Birgit och Bertil har varit hos oss, och jag har fått min bröllopsklänning. Har hängt upp den i garderoben, så jag ser den var gång jag öppnar till vår stora klädkammare.

I alla fall, renovering. Ja, om man tittar tillbaka på bilderna, så ser man verkligen att här har skett en stor förvandling. Titta och njut...





 

 

 

 

 

 

 

Torsdag

Det blev inget AW för mig, då min mage krångla. Istället åkte jag hem, och vilade mig en bra stund. Jag hade nog kunnat sova för natten, om inte Fredde väckt mig. Tur var väl det, för jag skulle passa Alwin en stund på kvällen.
Alwin blir så glad när man kommer, och det värmer i hela kroppen! Finaste lilla kille.
Det första han skulle visa var att han kunde själv hoppa upp på sin "bobby" car. Stora killen. Sedan skulle man dra han, sedan skulle han dra den själv. Ja det var fullt sjååå med hans bil. Haha! Han fick lite gröt och en macka, och sedan var det lek igen.



Efter massa lek badade vi, eller ja Alwin badade, men jag var lika blöt som han. Han lekte och banka, och när jag sköljde vatten i håret, så höll han andan. Haha !! Så söt!!

Senare på kvällen blev det välling och han somnade gott i min famn!! En helt vanlig torsdag !!

 

Ett bättre alternativ...

Min sambo har väl alltid varit den som tänkt efter extra vid val av möbler och dess funktion. Jag väljer möbler efter utseende. Vi kompletterar varandra rätt bra, och kommer för det mesta ganska bra överens. Jag vill dock inte ha hockey tavlor uppsatta på väggarna. Det kan han få ha i förrådet.
I alla fall, jag ville ha denna,


Men efter en närmare diskussion, och en påminnelse på att vi saknar förvaring, är ovan möbel kanske inte optimal. Inte om vi pratar förvaring! Den är mest bara så himla fin !!

Så istället kommer det nu bli en sådan här, ( som vi redan har massor av, men som är så bra!! )

Vill ha...

Ikea.se

Juni 9:e



Idag var jag åter igen hos tandläkaren, och idag kan jag faktiskt säga att jag inte var lika nervös. Jag skulle ljuga om jag sa det var piece of cake, för jag var nervös, men det kändes ändå ok.
Så några tusen lappar fattigare, och bättre tänder, så sitter jag nu på jobb. Lunch. Ikväll är det AW !!



Klibbigt värre

Igår bad jag Fredde koka kaffe till mej, innan han stack iväg till sin träning. Dels för jag inte orka själv, men även för det blir mycket godare när han gör det. Kaffet skulle hålla mig vaken var min tanke. Men så blev det inte. Somnade till Mentalist, 10 min in i programmet. Vaknade upp runt 22,10 då Fredde ringde för att meddela han var sen. SEN?? Ja, det har inte jag märkt, här har jag somnat till i soffan, och har det klibbigt värre. Vi har så himla varmt och klibbigt i huset, så ett under man kan sova. Trodde det skulle åska igår igen.. Missa även ett sms från Carro. Ja jag var nog himla trött. För jag somnade om lika fort igen, och sov till imorse, och inte vill jag gå upp heller. Jag ville sova vidare.

Borås Tapet och Rusta Tapet

Dessa tapeter har jag blivit kär i, och så får det bli !!



Förvaring

När vi köpte detta hus, så la vi inte riktigt märke till om det fanns förvaring eller ej. Och efter ha packat upp X antal flyttkartonger insåg vi att här fanns ZERO förvaring !!
Vi hade sådan tur, att i samma veva flyttade Freddes bror till en lägenhet, som absolut hade tänkt på förvaring. Detta resulterade i att de hade flera garderober över. Till min förtjusning fick vi tre st, som var för höga. Så nu har de legat i vårt lilla sovrum där uppe. Det sovrum som vi har till skit typ. Och samlat damm.
Men så en dag fick vi en bra ide. Att vi sågar dessa tre garderober på mitten, så får vi tre st i vårt sovrum och tre st i det andra lilla sovrummet. Så i helgen kom svärfar med såg, och på ett naffs hade vi 6 st garderober. Med hjälp av nyinköpt bänkskiva på Ikea, blev det kanon. Sväljer mycket, och tar ingen plats. Dörrarna blev lite kantstötta av både flytt och sågning, så min tanke är att vi ska tapetsera dörrarna. I vårt sovrum hade jag tänkt blommor, det här romantiska i blått och rosa. Och i det andra rummet blir det mörkblåa stjärnor.



När vi ändå gjorde Ikea, passade jag på att köpa nya lakan, det behövdes. När jag hade tvättat dem, och torktummlat dem, och skulle bädda nytt, hade påslakanet inga öppna öron. Är det fler än jag som tycker det är skit jobbigt?

Utemöbler

När snön försvann började jag och Fredde diskutera vad vi skulle ha för utemöbler. Jag ville ha trämöbler, gärna en soffa. Och jag fick väl mer eller mindre min vilja igenom ganska så kvickt. Freddes bror är pappaledig och hade ständig koll på blocket. Vi kände inte riktigt för att lägga flera tusen på ett par utemöbler, då annat var så mycket viktigare. Så en dag hyrde min svärfar ett släp, jag och min svåger och Fredde körde en bit utanför lund, och handlade ett par orangea möbler. Ja de var inte så vackra, men jag såg de som vita och ville ha dem. Så för ynka 500 kr fick vi bord, med två stolar och en soffa. Sedan blev detta mitt lilla projekt. Det skulle bli vitt. Och innan dess skulle det slipas, och grundas, och målas och målas och målas. Ja jisses vad den andre färgen trängde igenom.
Ett tag var jag så less på det, så jag kände för att köpa andra. Men nu är jag ganska glad att jag tränade upp mitt tålamod. Än är jag inte färdig, behövs en gång till... Men då det är varmt, och man gärna vill sitta ute, så är de på plats, oavsett om de är klara eller ej. FInt blev det !!

Före;

Efter;

Sömnlösa nätter...

Igår kväll kände jag mig trött men jag kunde inte somna riktigt. Då ligger man och minns tillbaka på vad som hänt, och ibland vad som komma skall.
Igår var det min barndom som dök upp i huvudet....
Jag kom och tänka på en kompis, Sandra. Hon hade ett marsvin som hette Fiffi. Det kallas min kusin för. Minns inte om hon döpte marsvinet efter min kusin, eller om hon kom på det själv.
I alla fall med Sandra har jag en del minne. Bla när vi lekta med Barbie i hennes gille stuga. Hon hade en sådan häftig barbie bil minns jag. Ett tag hade Sandra små ödlor, som vi lekte med. Och så marsvinet så klart.
Vi tittade på konståkning, och vi ville bli isprinsessor. Jag började på konståkning, men Sandra gjorde inte.

En gång låste hon in mig på sitt rum, så jag fick hoppa ut från fönstret, jag var så arg på henne. Tror vi blev vänner rätt fort efteråt.  Haha!

Vi lekte även i trädgården, där vi gjorde massa mat. Med jord och konstiga bär på träd, ja det gick ju inte att äta på riktigt. haha. Sedan kastade vi det över staketet. tror hennes pappa kom på det en dag...

Ja minnen!

Jag somnade senare, så jag fick några timmars sömn i alla fall.
Idag ska vi bara mysa. Imorgon ska det renoveras igen. Igår renoverade vi lite. Eller ganska mycket. Inte jag. Eller jo. jag gjorde lite nytta. Fredde och Marcus målade sovrummet, och la golv. Ett helt nytt rum. Så fint det börjar bli hemma! :)

Trevlig helg!!
RSS 2.0