WeekEnd

I Fredags skulle vi grilla lax. Men det började regna. Blev att vi gjorde laxen i ugn, och hade en mysig fredagskväll. Jag har för mig jag somnade i soffan, och vaknade upp när Fredrik sa vi skulle gå upp. Så med andra ord. som vilken annan fredag som helst.

Tidigt Lördag morgon kommer lillebror och de börjar lägga golv. Jag planterade lite blommor och mös med Saga i trädgården. Mamma kom förbi på en kopp kaffe, som var till piffat med lite kanel. När golvet och listerna var på plats, tog jag en lång dusch, och Fredde åkte in till stan för att handla diverse saker till hallen.
Jag städade, och lyssnade på musik. På kvällen åt vi åter igen lax, vi hyrde film, och hade det bara bra. Sedan spika vi lite kvartstavar, lite andra lister, vi fogade, och städade undan.

Söndag, då åkte vi till Stadium, jag blev ett par rullor rikare, och min andra hälft ett par löparskor rikare. Väl hemma fixade vi och donade lite till. Mycket renovering, men det blir fint!

 

Volvo v50 vs Emma 1-0

I Tisdags när jag var på jakt efter lunch, och det slutade med Sushi, inträffade följande,

Jag kör från Combitrans med vår Volvo. Jag parkerar. Jag lägger på pengar. Jag lägger lapp i rutan. Jag låser bilen. Jag köper sushi. Betalar min sushi. Öppnar bilen. Sätter i nyckeln. INTE ETT SKIT HÄNDER! Bilen är död. Jag kan nu inte heller låsa bilen. Den är död. Jag kan inte flytta bak sätet. ( elektrisk stol )
Jag ringer min svärfar i panik, som inte har någon bil, för den är på verkstad. Jag ringer Fredrik. Också i panik.
Vet inte var denna panik kommer ifrån. Men denna bara kommer. Jag sitter på en parkering, i Rörsjöstaden, där parkerings vakterna patrullerar titt som tätt, det kostar 15 kr i timman, och svetten den lackar. Tårarna sprutar.
Fredrik svarar, jag jobbar. Varpå jag gråter ännu mer, och svarar, jag jobbar väl för fan med. Kom och hämta mig. Efter mycket om och men lånar han mammas bil, och kommer och hämtar mig. Hans kram var guld värd. Fast jag putade bort honom. Jag var så arg,och ledsen och HATADE vår Volvo. Skit bil. Varför ska den krascha när jag kör den. Alltid. Eller det är så det känns i alla fall. Bilmekanikern kom. Tack gode gud för vi känner en sådan.

Tog med sig vår bil, och vi åkte till jobb. Hela min lunch och lite till gick åt att sitta i vår skit Volvo. Det var bara glapp i batteriet. Så jag hämtade hem den samma kväll. Men gaaaaaaa !!! 1-0 till Volvo V50 !!

 

Anna Skipper

Häromdagen kände jag för att vara lite wild and crazy. Och med tanke på all mat jag INTE kan äta, fick jag ett crazy infall och skrev ett mail till Anna Skipper. Hon om någon bör ju kunna ge mig förslag på att äta.
Jag vill absolut inte vara med i tv, och jag behöver inte hennes hjälp för att tappa ett par kg. det klarar jag själv, bara jag lägger manken till. I alla fall jag maila
Anna Skipper!
Trodde aldrig jag skulle få svar, men samma dag, två timmar efter jag mailat fick jag svar av Anna. Jodå. Mailet avslutades med / Anna.
Jag har mycket svårt att tro att det var Anna själv som svarade mig, men vi kan inbilla oss att det faktiskt är Anna Skipper som svarade. Som tog sig tid att skriva ner ett par rader.



Klicka på bilden och Ni kommer till hennes hemsida.

Igår hälsa jag på denna charmiga lilla tjej...



Söta Signe!

Igår tog jag Volvon till Carro och Johan, och deras relativt nykläckta lilla underverk. Hon var så fin och så liten. Och jag fick hålla henne nästan direkt, blev helt lycklig. Blev bjuden på fantstiskt god lax, med potatis och god sås. Fick mysa massor med lilla bebis, och catcha up med Carro. Tomt på jobb utan henne !!

Hemma igen var lillebror och Fredrik hårt arbetande och målade i vår hall. Så nu är den färdigmålad. På Lördag lägger vi golv. Sedan är där lite annat smått och gott. Jag packade upp vårt ny inköpta cafè bord, och vattna våra blommor i trädgården. La mig alldeles för sent, och nu sitter jag är på lunchen och tröttheten kommer krypande. Ska ta mig en kopp kaffe snart, och senare idag ska jag på medarbetarsamtal med chefen.

Ikväll ska vi köra inom Biltema och köpa en trädgårdsfräs (?) och en ny brevlåda. Den vi har smäller så.
Sedan planerar jag på att måla tavellister och kanske utemöblerna. De behöver lite mer färg. Sedan kanske jag får för mig att tvätta, eller så bara tar jag det lugnt framför tvn. Kanske tänker ut hur vår "hall of fame" ska se ut.
Tänkte jag skulle ha massa av tavellister,och massa av foto av alla möjliga motiv, och vår sköna fåtölj i hallen där uppe. Gungstolen får vi hitta ett nytt ställe till, då den är Sagas favorit stol, och när Saga sedan hoppar av den, så gungar den.Och då går larmet. vilket inte är så bra.

Imorgon är det Fredag, och jag hoppas på att få himla mycket tid med min fästman !!

 

Äggnudlar

Kan jag tydligen inte äta - Innehåller vitt mjöl. Och jag som trodde att det var mjöl fritt. Ja det var dumt av mig. Vad fick jagd et ifrån liksom!

Jobbigt att välja lunch...

Lillebror var hemma igår,och kollade till sitt gräs, eller vårt gräs, fast som han sått till oss. Sedan bjöd vi han på middag, och där blev inga rester över, som jag kunde lägga i en matlåda. Så idag har jag ingen lunch.
Och jag har inte riktigt vant mig vid min nya diet, så det tog ett tag innan jag kom på,

- Jag får äta ris
- Jag får äta fisk
- Jag bör äta ingefära

Så dagens lunch blev Sushi !!

Skit också! Jag får inte äta råa grönsaker...
Kommer ta ett tag innan jag vänjer mig vid detta känner jag..

Bröllopsklänning

I lördags tog jag bilen till Trelleborg och hälsade på Birgit och Bertil. Vi hade en väldigt mysig förmiddag och åt lunch tillsammans. Sedan åt vi jordgubbar med grädde. Vi njöt av solen, och jag fick prova Birgits bröllopsklänning, som jag får ha när jag gifter mig. Vilket betyder mycket för mig! Fick massor av blommor till trädgården, som jag sedan planterade. Men det liknar fan själv. Jag har inga gröna fingrar, och jag hoppas de repar sig tills Birgit och Bertil kommer förbi nån dag, för som det ser ut nu, ja det går bara inte att visa upp.

larmet gick flera ggr i helgen, så typiskt när jag var själv. Fredde var iväg i Oskarshamn. Inte våga jag sova själv heller, så jag sov hemma hos Carro. Igår städade jag hela huset. Hyrde film med Carro, och bara tog det lugnt.

Tvättade en massa, hängde på torkvindan, sedan kom ett skyfall med åska och jag blev livrädd. Vågade inte ta in kläderna. Tog in dem runt 22 tiden, då fick jag centrifugera det, och hänga upp det på torkställningen där inne.

Somnade i knäet på Fredde, och njöt av att han var hemma igen!

Homeopat

Som ni så säkert alla vet, har jag väldiga problem med min mage, och jag har varit hos X antal läkare, och gjort trevliga och mindre trevliga undersökningar. Jag är så trött på att läkare inte tror mig, jag är trött på att de säger att jag är stressad. Att 30% av Sveriges befolkning är stressade, bara gilla läget. Det räcker inte för mig. Jag mår trotts allt inte bra. Och jag vill ha hjälp. Hjälp ingen verkar kunna ge mig känns det som.
Efter en mindre trevlig undersökning konstatera de IBS, och jag har även fått diagnos, Laktosintolerant. Trotts detta mår jag inte bra. Och i hopp om att må bättre, kommer jag nu pröva allt. Och nästa steg, i förhoppningsvis rätt riktning, boka jag tid hos en homeopat, som min kompis mamma sa var bra.
 
Så i Fredags var det dags.
Efter 1,5 timme fick jag konstaterat följande; jag har svamp i magen, jag får inte äta nått med vitt mjöl, jag får inte dricka alkohol i någon form, jag saknar både det ena och andra. Jag får inte äta något med socker, och jag ska sluta oroa mig. Jag ska upprepa ett mantra 15 x 3 ggr / dagligen.
Jag får lov att äta ingefära, jag får äta ris, grytor, mycket fisk.

Jag är glad jag gick dit, och jag hoppas, och håller tummarna att detta går vägen. Egentligen vet jag ju att dricka coca.cola varje dag inte är bra, jag vet en köttbit gör mig tung i magen, och alkohol ska vi inte prata om. Men att få prata med någon kändes bra.

Så det var min lilla hemlis. Inte så kul, men ja. Nu har jag berättat!

20 MAJ

Idag är det 4 dagar sedan jag fyllde år, och därför har jag kaka med till jobb. Inte för att fira att det var 4 dagar sedan jag fyllde år, utan för jag just fyllt år. Kändes lite roligare att bjuda på kaka en fredag, istället för måndag.
Men det är kanske bara jag, men jag tycker det är mysigare så. Blev kladdkaka med kokoskola glasyr, typ som en toscakaka, dock mandel och nötfri. Så vi hoppas den blir godkänd.



Ikväll ska jag iväg på ett litet ärende, och jag hoppas verkligen det går bra. Berättar mer om det en annan dag. För jag vill inte få några dumma kommenterar, det behöver inte jag. Speciellt inte idag, när jag redan är nervös.
Egentligen hatar jag när andra skriver så här, då kan man liksom hellre låta bli. Men om vi nu ser det så här, att
jag skriver jag ska iväg, så blir ni nyfikna, så får jag fler läsare om några dagar, när jag skriver vad jag gjort. Det låter väl som en bra ide?

KRAM så länge! 

**

Blir lite arg sådär... det går inte lägga upp några bilder, och jag som ville visa hur fint vi har det på vår framsida!!

Träningen, den träningen!

Igår kände inte jag för att träna. Det gör jag i och för sig aldrig. Och ju mer Fredrik tjatar på mig, ju mindre tränar jag. För då blir jag arg, och irriterad, och skiter i det. träningen ska inte vara nått tvång. Så känner jag.
Så jag skickade iväg ett sms till Carro, och tur i oturen hade hon väldig huvudvärk, och nappade på min ide om att cykla till VellingeBlomman.

Väl hemma efter jobb, bara flög energin på mig, och jag städade i vårt grovkök. Tog bort massa skor, sortera tvätt och tog bort tjocka vinterkläder. Nu vill jag ha värme, och inte regn, som just nu piskar på mitt fönster på jobb. Det är lunch, och snart ska jag bege mig mot McDonald. Idag blir det färdig mat.

I alla fall, Carro kom en stund senare och vi cyklade till VellingeBlomman. Och där shoppade jag 3 buskar till våra krukor, och lila och gul-lila till vår andra kruka, som för nuvarande är terracotta färgad, men ska bli grå/svart/matt. Jag köpte även en krans, och lite blommor och lite nålar med pärlor, och en toalett skylt!

Vi fick plats med allt på cyklarna, och väl hemma igen, hjälpte Carro mig med kransen, och den blev jätte söt!!
Jag hann även plantera buskarna, jag tvättade, jag lagade mat, och hann sätta mig i soffan runt 20,30 !!
Helt slut var jag, och somnade strax innan 22, och missa en av mina nya favorit serier, Of The Map!!



Tandläkaren

Igår var det alltså dags för mig att plågas. Varför vet jag inte riktigt, men jag har aldrig gillat tandläkaren. Och jag gör det fortfarande inte. Så igår när jag körde dit, mådde jag inge vidare alls. Hade knappt kunnat äta på lunchen, och jag hade handsvett och magen knep, och jag mådde illa. Ja hur man kan må sig är en gåta för mig.

Efter 1 timme och 20 min kom jag ut därifrån en tusen lapp fattigare! Och ont i käften. Det värsta är, att jag har fler hål, så det är bara att ta sig dit igen. Om drygt en månad eller så.

bild: google

Brunch / Kalas för lilla mej!

Jag är ju inte så liten i och för sig, för idag blir jag 26 år gammal!!
Igår bjöd jag in min släkt på brunch, och bjöd på allt från varmt till kallt. Fick fina presenter och mös med min familj. På kvällen deklararera vi, och idag ska vi mysa med Sushi och vin (?)

Naglar

Jag har byggt naglar från och till i många år, och har nu gått hos Helena på Proffesional Nails ett tag nu, och har varit jättenöjd, och jag trivs verkligen med henne som person. Men nu när vi har köpt hus, och jag får ångest över varje liten utgift. Ja det har faktiskt blivit bättre. Men jag känner att jag lägger hellre 400 kr i månaden på blommor till trädgården, god mat, kanske hyr en film. För jag har så fina naglar i mig själv.
Detta inlägg blev inte ett dugg intressant, och jag vet inte vart jag vill komma, mer än att jag är ganska ytlig just nu, och jag saknar mina naglar.







Bröllop

I lördags, innan vi stack, tog svärmor några bilder på oss, mitt i solen, så jag kisa mest, och stod rätt bredbent. Men så här såg vi ut!!




Nej jag ska INTE förstora några bröst! ;)

Men det kunde lätt missförstås!

FUnderar på att förstora, vad tycker ni?

Ska till Frissan Lördag, funderar på att göra ljusa slingor?

Eller ska jag hålla mig till det röda??



Bilden är kanske inte jätte smickrande, men titta på mitt hår!! Så vitt och fint! Ok, det mår inte så bra efter alla blekningar, men så fin och ljus jag var. Jag älskar mitt röda, men saknar det vita lite... Vad säger ni? Rött eller vitt? Eller bara lite mer ljusa slingor i det röda? Fast då blir det kanske morot...

Grattis till Er lilla flicka !!

Igår kväll fick en kollega och nyfunnen vän sin lilla flicka!! Stort stort Grattis Carro och Johan !!!!
bild google

:)

Magen kurrar, och det är dags för lunch. Helgen bara flög förbi, och bröllopet var helt fantastiskt!! Det bloggar vi mer om ikväll. Nu tänker jag njuta av min lunch låda som består av rester från gårdagens grill!

Ingen lust alls...

Jag och mina fina vänner hade planerat att springa/gå/krypa Vårruset 2011. Sagt och gjort. Vi möttes upp vid parken, och det bara regna och haglade. Vi blev sådär blöta, och lagom till start ljusna det upp. Jag valde att börja gå, för att sedan öka, för att sedan kanske gå igen. Men emellanåt var det korvstoppning i kurvor, och jag såg ingen chans till att börja jogga, utan gick med Louise, som hade gått och blivit krasslig.
Jag känner mig helt värdelös för att jag gick, och kanske är det bara en dum ursäkt att jag inte jogga/sprang. Kanske hade jag kunnat komma förbi om jag bara hade velat. Det hade visst det gått att jogga. Men jag valde att gå. Så på kvälllen frös jag, och var allmänt less på livet. Medalj fick jag, och nummerlapp har jag som minne, men jag känner mig inte alls förtjänt av den. Så resten av veckan har jag känt mig ganska nere.  Vilket är ganska tramsigt, och egentligen får jag bara gaska upp mig, och till nästa år, då ska jag banne mej inte gå!!



Ikväll är det fruntimmersmiddag, och min mamma ska MaryKay:a. Så jag hoppas på att bli väldigt glad idag. Jag har bakat massor av pizzabullar igår kväll. Tänkte det kunde vara bra att äta, under tiden mamma visar och donar, eller vad hon nu kommer göra.

Idag är det dags!

Löpar skor och löpar byxor är nerpackade. Hörlurar till Iphonen, och bricanylen likaså. Ikväll är det dags för mig att kämpa mig igenom 5 km, på ren vilja. För i mål kommer jag alltid. Heja mig!

ValborsgmässoAfton!

Jag minns när jag var yngre, och bodde med mamma och pappa i ett hus i Höllviken. När det var Valborg cyklade vi ner en klunga till ett bål, ibland till kanalen, ibland någon annanstans. I år kunde jag inte bry mig mindre. Jag drack inte spit, inte ens vin drack jag. Jag drack coca cola, och vi hade beställt mat på pizzerian nere i byn. Och det var hur mysigt som helst!  På dagen firade vi Eric, och åt grillat, och njöt av solen. Innan kalaset hann vi även med att få grävt på framsidan.

I söndags var det full rulle med att lägga sten på vår framsida. Jag förseede killarna med mat och dryck, och målade utemöblerna. Senare på kvällen hyrde vi film och mös !!

RSS 2.0