Första plagget

Fredde har handlat pyjamas! Första plagget, så himla söt!!

En gårdagens...

Igår var magen lite rundare igen ;-)
Beror på var den ligger i magen. Vissa morgnar putar magen mot ena hållet.

Trumpinnar!

Imorse, kl 09:00 infann jag och min fästman på KK, för ultraljud. Jag var spänd, pirrig och nervös. Många som satt i väntrummet, hade väldigt stora magar, haha! Allt var bra med bebis, hjärtat slog, fötter, ben och armar, ryggrad, allt var bra. Benen gick som trumpinnar, och då vi inte ville ha reda på kön, fick vi kolla bort när hon kolla urinblåsa, och övre delar av ben. Händerna var ofta i munnen, och den var så fin. Moderkakan låg i bakkant, så det är verkligen sparkar jag känner. Jag har varit lite tramsig, och tänkt att det kanske mest är massa fisar på tvären, då jag inte vet hur det ska kännas. Men det är härligt när det fladdrar till.

Godmorgon härliga Söndag

Igår flängde vi mest bara runt. Först var jag och lånade lite kläder hos Sandra. Så nu har jag lite mer kläder att ha på mig. Sedan gick jag hem till mamma, Fredde tog bilen, och vi åt frukost tillsammans. Sedan kom Fredriks föräldrar förbi, vi snacka lite, sedan körde vi iväg till Ikea. Hela Malmö, och åtminstone 2 st från Höör ;-) var också där. Sedan blev det Stadium, och Rusta, sedan var det in i duschen, och sedan var det kalas hos min kusin. Händelserik dag. Igår gick vi även in i vecka 20, och det innebar nya foto. Sådana foto Ni inte kommer få se. ;-) Men jag bad Fredde ta ett blogg-vänligt. Haha. Vad jag känner mig fjantig när jag ska posera så där !!

Här får ni även se mitt knallröda hår!! Och förlåt att det ser ut som jag tar mig mellan benen. Mindre nice !

Magen har blivit spetsig på nått vis. Jag tycker den har stannat av i växten, men Fredde tycker den ändrar from från vecka till vecka. Imorgon är det RUL. Jag är spänd, pirrig och nervös...

 

Gravid-Craving?!

Är det detta som kallas craving?! Kan inte vara utan gröna oliver!!!

Hej illamående!!

Usch ja, illamåendet gör sig påmint. Klöktes när jag skulle äta spagetti och köttfärsås på lunchen. Blev fil och knäcke istället! Nu ikväll har jag inte varit sugen på nått, bara klökts tanken på mat. Så jag gjorde pannkakor. Känns sådär bra. Men huvudsaken är väl att jag äter liksom. Nojar lite att jag bara gått upp 2 kg, men min barnmorska så att det var helt i sin ordning!! :-)

Nu ikväll har Saga myst med mig. Hon vill gärna hålla en tass på magen, så himla fint och sött!!
Bättre såhär, än när hon hugger efter mig! Hon känner väl redan konkurrans!!


Upprörd!

Tramsigt kanske, eller så är det alla hormoner som spritter inom mig. Men vem fan gör en sådan undersökning?!
Kanske reagerar jag för att jag är gravid. Men tycker Ni inte det är hel knäppt att man ens som gravid, går med på att vara med om en sådan här undersökning. Att man frivilligt dricker snapps, när man är gravid, för att se vad som sker, för att se om det kanske leder till missfall? äh va!? liksom! Nej jag tycker det är hemskt.

Idag är jag trött. Det är i och för sig inte så ovanligt, och det känns som jag mest bara tjatar om min trötthet, men jag la mig väldigt sent igår, efter att ha hämtat Fredde mitt i natten. Så jag får skylla mig själv.
Vi planerar på att göra vid i sovrummet, eller ja byta möbler. Jag vill inte ha det svarta längre. Så är det någon om vill köpa en malm, svart-brun sängstomme, i storlek 180 och tillhörande sängbord, hojta!


Igår gick vi in i vecka 19!

Igår var jag hos frissan, och oj vad rött det blev! Coolt!! Fredde tyckte jag likna Pippi!! Sedan röjde vi i Rasmus rum, men jag sov mest! Sedan fick vi middag hos mamma, och jag somnade så klart även där hemma. Idag åt vi en mysig frukost, sedan körde jag Fredde till Trelleborg och sedan körde jag inom
farmor och farfar. Farmor och jag tog en fika på VellingeBlomman, sedan en tur till toppen gallerian. Sedan handla vi kaka och fikade! Idag har jag väldigt ont i fogarna, och ska slänga mig i soffan och ta det lugnt!!

Så himla härligt

 

att det är helg! Kunde inte kommit mer lägligt. Hur kan man vara så här trött? Stackars Fredde som får sitta själv i soffan om kvällarna, när jag somnar runt 20 snåret. Har gjort en del i veckan, eller har jag det? Mitt minne är inte alls att leka med. Vad händer? Är det alla dessa hormoner? Jag har i alla fall delat ut blommor till revisorer och valberednings människor, i vår styrelse. Jag har varit social,och tagit till mig vad mina grannar säger. Känns stort. Haha! Ordförande posten innebär faktiskt inte alls så mycket ansvar som jag trodde. Himla lite händer faktiskt. I måndags och tisdags minns jag inte allt för mycket. Måndags sov jag nog typ bort, efter jobb. I tisdags var vi en runda på stadium, och hämtade ut en klubba till Fredde. Som om han redan inte hade några. Sedan handla vi, för jag fick för mig vi skulle baka. Vi var hemma först halv åtta, Fredde lagade mat, och jag bakade chokladbollar. ( får man lov att skriva negerbollar, det heter ju faktiskt det). Sedan bakade vi tigerkaka tillsammans. Gott! Sedan somna jag nog igen. Oj där var jag minsann uppe till mer än kl 20. I onsdags var jag hos min morfar, hälsade på honom, sedan åkte jag med mamma hemma. Frossade i skit senare på kvällen. Det var tigerkaka, liten bit vegetarisk lasange, ( vegetarisk av den enda anledning, jag hade ingen tonfisk hemma, fast tonfisk också anses som vegetariskt?!) jag åt nacho chips med sån grön goja, som jag inte vet hur man stavar, och sedan frossa jag i choklad laktos fri glass. Bebis i magen mådde kanon. Igår var jag hemma hos Carro, Jocke och Alwin. De ska också ha barn, i juni. Helt fantastiskt. Mysigt. Idag, ja då har jag hängt tvätt, plockat undan massa disk, gjorde ett tappert försök att ta foto på min mage - det gick åt skogen !! Får be Fredde ta senare. Så ja, man måste väl ha en bild till detta långa inlägg, annars är det kanske lite trist! Jag tar en i arkivet..

Imorgon ska jag till frissan, då ska det bli lika rött som ovan! Coolt !

Trötter

Känner mig som en av de sju dvärgarna, trötter! Igår somna jag vid nio, kvällarna innan dess ännu tidigare. Stod man skulle bli pigg nu igen, men vem vet, kanske järn brist!

Har köpt två gravid byxor. Känner mig så äcklig när jag bara har dessa. Men så har jag även några gravid strumpbyxor, så idag fick det bli klänning.

Saga och jag är inte bästa vänner...

Saga och jag brukar mysa och bara ha det bra. Hon är en liten bitch men jag och hon har alltid kommit överens. Tills nu. Nu är jag gravid och det verkar hon inte alls gilla. Så igår kväll, från ingenstans högg hon mig i armen. Jag sov i lilla rummet, på en madrass, med dörren stängd. Gaaaaaa, vad arg jag blev på henne!

Mysig lunch hos Annelie

Igår var det dax, jag skulle få komma hem till Annelies vita palats. De hade jätte mysigt, och min blomma som jag gav passade in perfekt i deras miljö. Hon bjöd på god soppa, vitlöksbröd och fruktsallad till efterrätt. Carro var duktig som bara dra en itrim dricka. Imponerad hon klarar det, jag hade aldrig fixat det. Du e grym!!

Kameran kom fram, såklart. Så där blev lite bilder på magen och mig ;-)

Sött

Även om det känns lite tidigt att handla grejor till bebis redan, får man lov att titta. Vi har valt att inte ta reda på om det är en pojke eller flicka, utan väntar till när h*n kommer. Så barnrummet kommer vara neutralt till en början.
Hitta detta söta påslakanset. Grått går med både turkost och rosa. Även blått och rött om man hellre gillar dem färgerna. Spjälskyddet är fint det med, men det blir kaka på kaka känner jag, så det får nog bli ett vitt. Enkelt och snyggt! I mars ska jag till Ullared, och då känner jag det är ok att handla! Spännande!

V.18 Hej!

Veckorna tickar, och jag längtar så efter dig. Jag kommer aldrig lägga upp några nakna mag bilder, men jag och Fredde tar foto på magen varje lördag, som ett minne när bebis växte sig stor. Man ser magen har ändrats mycket i form bara på denna vecka. Blivit liksom mer rund och gosig!

Idag hade vi besök av Freddes bror med familj. De skulle komma 15, de kom lite tidigare. Kl 11 för att vara exakt. Denna gravida kvinna hade inte ätit frukost, John blund var kvar i ögonen, håret på sne, och var inte ens i närheten av en dusch eller tandborste med god mint smak! Jag blev ganska irriterad. Men efter en dusch så var jag på banan. Vi fika tillsammans och har haft en mysig dag tillsammans.
Egentligen ska jag absolut inte skylla mitt humör på graviditeten, för jag är mycket lugnare nu, än vad jag brukar vara. Haha!!

 

Plötsligt händer det...

Inte bara 25 riksdaler! Nej då, x 2! Wiiii 50 riksdaler till moi!

Dagens I-lands problem...

Nagellack som flagnar. Hur kul är det?!
Kul att alla papper får fina svarta ränder..

Rumpan försvinner och magen putar... ;-)

Ni verkar varken vara intresserade av fotboll, hängslor eller vår resa till Turkiet. Så jag provar med magen!!

Jag har märkt att jag håller ofta på den, klappar den, myser. Jag längtar så tills jag får se dig igen!

 

Jag är inte som alla andra..

Så trotts det inte är Fredag idag, och tacos anses vara typiskt fredags middag, äter vi det en måndag. Illamåendet gör sig påmint lite då och då, och bara tanken på korvstroganoff eller någon annan vanlig middag, mår jag genast illa. Så det är dagsformen som får bestämma och idag blev jag sugen på tacos, så jag har precis tryckt i mig maten, och nu ska jag bara ta det lugnt. Jag och vetekudden!

Köpte mig ett bälte, som skulle vara bra mot foglossning. Sjukgymnasten sa jag kunde spänna ut det när jag sitter ner, men tycker det är väldigt jobbigt. Tips någon? Gärna tips om där även finns stretch övningar som är behagliga.

Förresten, jag läste att de som inte är så vältränade innan graviditeten får ofta mer problem med foglossning... Kan det stämma? Inte för jag är så vältränad, eller jag är väldigt otränad, så i mitt fall kan det mycket väl vara så. Tror även min dåliga hållning kan bidra.

Inte en dag för tidigt, Turkiet Oktober 2011

Första dagen var det lite molnigt, men Fredde testade vattenrutschkanan i alla fall. Marcus stod mest och titta på. För feg för att bada...



Jag var precis lika feg, och hängde vid poolbaren, invigde mina nya brillor, som så fint mactha mitt röda svall!

 

Det blev många Efes, dock inte för mig, då liten redan då växte i magen..

 

Vi njöt och hade det bra. Marcus visar upp sitt fina " jag har slutat snusa" leende..

 

På kvällarna var det kallt, 16-17 grader... Men det biter inte på Fredde, som är född i en ishall..

 

Marcus delade rum med oss, och fick helt klart den bästa sängen. Det har diskuterats hej vilt, om min roll som stora syster,och att jag skulle låtit honom sova i dubbelsängen med Fredrik, just för att jag är stora syster, och inte så lång som honom. Men han fick stå ut i en vecka.

 

 

En dag tog vi bussen till hamnen..

 

Vi åt middag i solnedgången, farfar stannade på hotelrummet..

 

 

Vi njöt av sol och värme..

 

 

Det var iskallt i vattnet, så på hela veckan badade jag en enda gång, och då blev jag i tvingad..

 

Marcus lapa sol, jag försökte också... Men jag har aldrig haft tålamod till det.. Eller ja, mitt tålamod är väl överlag inte det bästa.

 

Familjen Eskilsson

 

Familjen Palm..

 

 

 

 

Fotboll och hockey

Igår var vi och tittade på Marcus när de spelade final i skånecupen. 7-1 förlora de med. Matchen var riktigt kass, och Höllviken var helt klart det sämre laget. Fick mat hos Fredriks föräldrar, och jag somnade givetvis i soffan. Idag kollade vi på Rasmus som spela ishockey cup. Sedan hämtade vi upp en bakfull Marcus, bytte julklappar på Mobilia, fikade hemma hos pappa, och nu hämta jag ner täcket till soffan. Fredde spelar tv spel och inviger sina hängslor. Fråga inte mig varför de ska vara på. Fråga inte mig heller varför det har hänt jag har en hockeyklubba mellan oss i soffan. Men jag älskar honom otroligt mycket! Fina Grädde!!

Nu ska jag vila!

Magen växer...

De senaste dagarna har magen växt, det spänner liksom i den. Upptäckte att tröjan jag har på mig idag är lite liten, så den får vi nog lägga i garderoben till efter graviditeten. Nyss ätit kina mat med mina kollegor, och känner hur det fladdrar härligt i magen!

Svar till anonym

Tack!
Mitt blogg namn, är mitt efternamn baklänges. Så roligt var det! ;-)

Yrsel!

I början av vår graviditet så var jag mycket ledsen, illamåendet var påfrestande, och jag undra när jag skulle känna mig glad. Jag grät ofta, och Fredrik krama mig och tog hand om mig. Det gör han fortfarande, mitt hjärta. Det är först nu jag börjar känna mig glad. Eller jag har varit glad innan, och känt mig lycklig. Det är så himla svårt att förklara. Och jag vill inte låta negativ, bara lätta mitt hjärta.

Men så är det, det här med vad man inte bör göra, vad man inte bör äta. Jisses, det är en hel vetenskap. Som att färga håret. Eller frysa salami i tre dagar innan den går att äta. Och när packades den fisken?!
Bör man äta sushi?

Huvudsaken är, att vår bebis mår bra! Om 28 dagar får vi se dig igen! :-)

RSS 2.0