Hmm, vad tycker Ni?

Mysig lunch

Perfekt att ha dejt med mamma lediga Caroline, och hennes söta Signe när man är ledig. Så vid 11 snåret, igår, kom de till mig, och jag bjöd på lunch, tonfisk lasange. Vår förra dejt, eller ja den vi var hos mig, hade jag bakat, fast Caroline hade bett mig inte göra det. Så nu denna gång tänkte jag, att då lyder jag, och struntar i att baka. Jag hade kunnat köpa en kaka på Björns, men det hade jag helt glömt bort - pinsamt! Så hon fick bara kaffe, och jag kände mig sämst där ett tag! I alla fall, vi hade en väldigt mysig förmiddag, fast Signe var lite kinkig, så det blev inte så mycket bebis mys för min del, men jag fick i alla fall pratat av mig, skrattat av mig, med Caroline. Och det räcker mer än väl !!



Ett tips till Er förresten! Jag var jätte hungrig i söndags kväll/natt när vi låg i sängen och skulle sova. Så Fredrik tyckte jag skulle gå ner och ta en macka, för att jag inte skulle lägga mig hungrig. Jag tog tre mackor, och så tänkte jag, det blir ju torrt, så jag tog även ett glas oboy. Yeah! Socker kick deluxe !! Så jag kunde verkligen inte somna, jag var jätte pigg. Jag lovar, jag sov typ 1 timme mellan söndag och måndag. Så dricka oboy mitt i natten tänker jag inte göra om !!

Nya tavlor...

Oj oj oj! Vi har letat tavlor till vår stora vägg jätte länge. Och vi har aldrig riktigt fastnat för nån. Så Fredrik tyckte jag skulle måla själv. Så jag gjorde en liten tavla. Och ja den blev jag faktiskt nöjd med. Sedan såg jag i Mios nya katalog, tavellist, rätt långt ner på väggen, och tyckte det var häftigt. Så så här blev vår vägg...



Sedan skulle jag då ge mig på de stora. Oj. Det blev väl sådär. Så nu är den typ till salu...
Men så idag när Carro kom och hälsa på oss. Så, så skönt att jag slipper göra mig fin när hon kommer. Att jag kan gå utan bh, att jag kan ha gammal mascara längst med kinderna. För hon är min vän, och hon skiter i det. Men Carro själv är alltid så himla fräsch och snygg!! :)

I alla fall, nu flyter jag ut i annat, men om vi då pratar tavlor. Så började vi måla, och Carro gav mig lite tips och så, så den blev jag riktigt nöjd med. I alla fall som det känns nu! :)





Bröllop

Bara så Ni vet, detta är tredje gången jag försöker få detta på print... JÄVLA DATOR !!!! ""



I november är det 2 år sedan Fredrik friade till mig. Snart två år sedan vi var på Torekov Spa, där Fredrik gick ner på knä. Visst tänker vi bröllop. Mycket är planerat in i minsta detalj. Men vi skiter inte pengar. Det är rent ut sagt för jävla dyrt att gifta sig. Fruktansvärt dyrt. Ja där finns billigare alternativ, men vi ska gifta oss. Vi vill göra på vårt sätt. Jag hittade ett par skor för 375 kr, varpå Fredrik menade, du får lov att handla ett par dyrare skor, vi ska ju gifta oss. Men jag vill ha ett par skor, som jag kommer trivas i, och om de kostar 375 kr, så kommer mina brudskor kosta 375 kr.

Vi kommer betala bröllopet sjävla, men givetvis är bidrag mer än välkommet. Mamma och jag pratade om det, och jag föreslog att hon kunde stå för alla blommor, så som min brudbukett. Då menade mamma på att Fredrik ska köpa min brudbukett. Men jag skiter i vett och etikett, vad man ska göra och inte göra. Vi ska gifta oss, vi gör som vi vill göra, och Fredrik ska inte köpa min brudbukett. Mamma, jag vet du vill väl.

Ja ni ser, jag kommer bli en riktigt BrideZilla. Farmor har redan fått känna på det, då jag var nere hos henne, för att diskutera, och sy om klänningen jag ärvt. Birgit, hon som bar klänningen för 50 år sedan, är mycket längre i sitt liv, än vad jag är. Så livet måste förkortas. Jag menar, hallå, jag har inte tuttarna uppe i hakan och jag har heller inte min midja i mina love-handles. Det hela slutade med att jag utbrister, -" DET ÄR JAG SOM SKA GIFTA MIG". Farmor svarar försiktigt, - " Emma, det måste vara genomförbart. Hon har en poäng i det, men jag kommer inte gifta mig i en klänning som jag inte trivs i. Jag har ärvt denna vackra, underbara klänning, med spets och allt där till. Klänningen ska få komma i sin fulla rätt, på mitt vis.

Vi kommer inte gifta oss 2012, för som sagt vi skiter inte pengar. Vi älskar inte varandra mer, för jag heter Palm, och vi älskar heller inte varandra mindre för jag heter Eskilsson. Jag vet att en dag, kommer min pappa leda mig fram till altaret, till min blivande man, som jag kommer älska i nöd och lust, tills döden skiljer oss åt. Jag vet, att Fredrik är mannen i mitt liv.

 

 




Fredde fick ett vykort...

 

 

 

 

 

Istället för en blomma

En morgon kom Grädde hem med en, vad som såg ut som en blomma, men det var en betong fjäril !!

En vecka sprang iväg...

Idag är det fredag, förra fredagen hade jag lagt vinet på kylning, och invänta Fredde, för att fira att vi hade semester. Det har gått en hel vecka på vår semester redan. Vi har inte gjort så jätte mycket. I måndags sov vi länge, eller jag gjorde. Fredde åkte och lämnade in vår bil på reparation, så den är i gott skick, eftersom vi nu ska sälja den. Vi är sugna på en liten mindre bil, och tittar efter en golf. Sedan ska vi ha en bil till, en liten söt sak, för två bilar behövs verkligen. Eftersom jag och Fredde nu denna säsong kommer träna på samma dagar, så är två bilar den bästa lösningen.

Sedan har jag banne mej svårt att minnas vad vi sedan gjorde hela måndagen.... Fredde tränade på kvällen i alla fall. Tiden där emellan.. ja vad gjorde vi då?! Visst ja, jag hade möte med vår kassör/ vice ordförande i vår förening. Gick igenom hur ett möte ska hållas, eftersom nästa onsdag ska jag hålla i mitt första möte! Nervöst!

I Onsdags  hämtade vi upp Carro, och åkte förbi kommunen, lämnade in bygglovsansökan. Ja vi ska bara måla om huset. Men vill man ha en annan färg en vit, brun, orange, mörk grön, rosa eller baby blå behöver man söka.  Vi vill ha grått. Hoppas det går fort bara.

Sedan körde vi in till festivalen, där vi mötte upp Jocke som hade lunch. Åt på Louisiana, och sedan strosa vi runt lite. Jag gillar inte festivalen alls, och fick mest panik. Så vi lämnade festivalen rätt fort, och gick loss på Svågertorp. Biltema, Rusta, Jysk, ArkenZoo fick lite av våra pengar. Jag följde sedan med Carro och hämtade Alwin på dagis.


Dagen innan, tisdag passade vi Eric, vi handla på coop, grillade hamburgare, läste väldigt många böcker, men Max med pottan, och Lilla Anna var poppis. Han somnade snällt i min fam n, och vi åt godis framför Fångarna på Fortet! Efter det var det Berg Flyttar In, och hon var hos Robert Gustavsson. Jisses vad jag är lik han, i alla fall med alla hans fix ideèr. Stänga och slänga flera ggr, och städ manin, ja det var som han pratade om mig!


Igår hämtade vi hem vår bil, lämna mina svärföräldrars bil, handla ytterbelysning, och betalade färgen till huset. Sedan åkte vi och vaccinera vår katt. Hon var inte alls nöjd, och var på riktigt dåligt humör. Jag och Fredde diskuterade det i morse. Det är ingen som kan tro att hon är så snäll och mysig, för hon är så himla arg mot andra. På kvällen grillade vi och hyrde film. Efter 2 cider somnade jag, och såg på halva, av den andra filmen.

Idag hämtade vi Rasmus på skolan, och gick ner tioll Björns och fika. Marcus kom rullande på vägen, så han hängde med oss. Sedan gick vi alla hem här, och Rasmus sålde jultidningar. Killarna satte upp en tavllist, och nu ska jag bara få tummen ur, och måla nått häftigt. Vet bara inte vad för färg jag ska använda, för jag vill typ bara slänga på färgen, på nått vis. Ja vi får se.


 

 


Nu har Fredde åkt till träning, och jag tror banne mej att en flaska vin får åka in i kylen även denna Fredag. Har ju trotts allt en vecka till kvar på vår semester ! WIiii!

Saga myser!!

img_0855 (MMS)

Saga myser!!

Fredde tränar. Jag njuter av Ikea katalogen!!

img_0854 (MMS)

Fredde tränar. Jag njuter av Ikea katalogen!!

Inte att förglömma.. 110507, var också en dag i kärlekens tecken!

 

 

 

 

 

 

110820, en helt fantastisk vacker dag! Johan och Marie Bjelkne!

En så vacker dag med strålande solsken, strålande brudpar! Jag låter bilderna tala...


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitter här med mitt kaffe..

Det är lunch. Riktigt tyst på kontoret, och jag blev riktigt trött och mätt nu efter maten. Efter en klunk kaffe, smakar jag att jag har nog lagt i för många bönor. Men kaffet brukar vara ännu starkare här, och jag har fått höra att mitt kaffe, brukar vara tunt som te, så jag tror det är till belåtenhet!


Efter skummat igenom lite bloggar nu under min lunch, så kom jag på att jag glömt väga mig i måndags. Det är ju tant röd veckan, och jag känner mig väldigt svullen, och som jag även nämt för Er innan, irriterad. Väldigt irriterad. Jag kanske får hoppa upp på vågen ikväll, bara för att. Bara för att se att jag nog gått upp. det spänner över magen, och jag är så himla godis sugen. Igår åt jag vispgrädde med persikor. Ja vispgrädden var huvudingridiensen, och persikorna var tillbehör- I alla fall så såg min tallrik ut. Det var så gott.
Vi var hos min farmor och farfar på middag, och så tittade hon på min brudklänning. Det är banne mej tur vi inte bestämt datum än. Delvis för jag måste nog tappa lite i vikt, för att den ens ska gå och knäppa, och för farmor och jag var inte riktigt överens. Men det tar sig nog.


Ikväll är det Emma och Rasmus tid. Ja den andre av de två brödrarna har nog gått under jorden. I alla fall, Rasmus och jag ska cykla ner till morfar för lite kaffe och kakor. Sedan ska vi baka. Fredrik har som tradition, eller ja Fredriks jobb har som tradition, att när de går på semester, så bjuder man på kaka. Så vi ska baka.
Sedan ska jag nog kolla i mammas garderob, om hon har nått fint som jag kan ha på mig på lördag. Om jag nu inte ska ha Carros klänning. Ja det blir nog bra!

Förresten, min kille var i tidningen igår! Nyförvärv i TIF Vikings! Coolt!

Idag är det is

I alla fall för min sambo. Idag börjar säsongen rulla igång, och jag är hockey änka i allra högsta grad. Idag sa jag till mina kollegor på jobb, att jag bara skulle hem och lägga mig, för tant röd gör sig lite påmind. Jag utlämnade det där med tant röd, för de manliga delarna av mina kollegor. Det roliga är, att vi är 4 st tjejer, just nu i alla fall, då Carro är mammaledig, och vi har alla tant röd samtidigt. Så Ni kan tänka Er hur mycket vi gnabbas. Men vi har trotts det väldigt roligt ihopa! Jag är i alla fall väldigt lätt retlig, och känner mig väldigt trött. Men istället så har jag lagat mat, jag har vikt tvätt, jag har tagit disk, jag har tvättat 2 maskiner tvätt, och hängt tvätt. Jag har tagit lite mer disk. Jag har fått besök av fiskbilen, som försökte sälja på mig 2 kg lax. Jag tackade fint nej. Sedan ringde det på dörren ännu en gång, då kom vår kassör förbi, och skulle ge oss en blomma, som "välkommen till oss ". Lite sent, då vi snart bott här i 1 år. Men jag visste inte han hade glömt det, och hade inte vetat det heller, om han själv inte sagt det så. Det var fint. Så den gesten kommer ligga på mig som ordförande, och våra grannar är nyinflyttade, så jag traskade över med en blomma och lite info om oss. Men de var inte hemma. Så jag får försöka igen imorgon.

Ljuvliga lördag!

Började med att Saga väckte mig runt 09... Just då var hon ett kattakräk! Hon fattade inte vinken, när jag hade puttat ner henne från sängen 10 ggr ungefär. Nej hon hoppar upp en elfte gång, hon hade som mission att få mig upp ur sängen. Men hon skulle inte vinna. Det är lördag, och så vitt jag vet, har jag inga barn, och har ingen att anpassa mig efter, jo kanske Fredrik, men han sov också. Så nej jag tänkte inte ge med mig. Saga räffsa under täcket, retades, och drog klorna lite lätt på mina ben. Hon buffa mig i huvudet, och ja det är hur gulligt som helst. Om man nu inte vill sova. Vilket jag ville. Till slut såg jag ingen annan utväg, om jag nu skulle få sova lite till, än att stänga ut henne, från sovrummet. Vilken kanon ide. Då hoppa hon på dörren, hoppa upp i mina halsband, som hänger på dörren, enbart för hon inte ska leka med dem, så ja, då väckte hon även Fredrik. Som snällt tog henne, och jag fick sova, eller i alla fall ligga och njuta av denna ljuvliga lördag!

Åt en mysig frukost, och vid halv tolv åkte jag till frissan. Jag är i mig själv blond, väldigt blond. Men efter alla hårfärger jag har haft under alla år, så är det numera bara råttfärgat. Jag är sugen på att bli blond, men håret orkar inte med det. Och jag vill gärna ha hår. Och jag tycker det är skit häftigt med rött. Så idag blev det rött!! Coolt!



Ikväll ska vi bara ta det lugnt, försöka grilla om regnet håller sig borta !! Hoppas Ni har lika ljuvlig Lördag som vi!



Lilla charmtrollet!! Efter storstädat och ...

img_0825 (MMS)

Lilla charmtrollet!! Efter storstädat och tvättat, gick jag över till våra vänner och grannar!! Snart ska det grillas i regnet, och imorgon ska jag jobba!!

Har gått upp 0,2 kg denna vecka. Och inte ...

img_9856 (MMS)

Har gått upp 0,2 kg denna vecka. Och inte alls konstigt, varit sjuk och slarvat med maten. Så jag firar min viktuppgång med lite hemma-kvälls - godis, hyrfilm, och en ledig dag imorgon!! På torsdag är det nya tag, och förhoppningsvis har diademet av huvudvärk gett med sig! Titta på mina fräcka tofflor så länge, vet ja!!

Känner inte alls för det här...

Nej jag känner inte alls för att blogga. Skit trist tycker jag det är! Men det kommer väl igen.
I helgen var jag ensam. Fredde var på träningsläger. Jag vågade inte skriva jag skulle vara ensam innan helgen hade passerat. mes. Jag vet. På fredagen var jag bjuden hem till Carro, Jocke och Alwin för taco mys. Drack rose vin, provade kläder, fick lånat ett par jätte sköna baggy jeans. Vi provade lite kläder till. Jag fick mina tofflor som jag beställt. Ja det var en väldigt mysig kväll. Carro följde mig hem runt 23,30, och jag hade gett mig fan på att jag skulle klara att sova själv. Men hon fick trotts allt följa mig hem. Kollade lite tv, och släkte ner runt 02,00. Men väl uppe, på ovanvåningen låg ju jag bara och lyssnade på alla ljud. Så tvn åkte på, och vid 03,30 var jag så trött, så jag sket i alla ljud, och sov gott fram till 10-11 dagen efter.

Lördagen var även den lugn och mysig. Drack kaffe i min ensamhet, och det var trist. Snacka lite med Carro, om jag kanske skulle komma över, men jag fixade och dona hemma. Jag tvätta, jag måla en hylla, jag klippte gräset, vilket jag nog inte skulle gjort, jag tåler inte gräs. Men det var bara så tvunget. Jag var ju redan stopp i näsan, så det fick gå helt enkelt. Kanske inte så populärt bland grannarna att klippa gräset runt 17-18 tiden. Egentligen vet jag inte vad som är vett och etikett i grannskap så där. Men jag skulle kanske inte klippt det efter 18, och det gjorde jag ju inte heller. Och inga grannar har klagat. än så länge i alla fall.

Rasmus kom strax efter jag klippt gräset. Vi åt köttbullar, gräddsås och potatis och lingon. Rasmus favorit. Och det var skitgott. Vi drack coca och åt godis, och såg Bond. Han var lite mörkrädd med, eftersom inte Fredde var hemma, men jag fick visa mig tuff. Så vid 22,30 kröp vi upp i sängen, och såg på tv. Sedan somnade vi gott.

Vakna 7,30 av väckarklockan, för Rasmus hade golfträning. Jag åt frukost med honom, men när han hade åkt så la jag mig igen. Sov till 12, då Fredde ringde och väckte mig, och var på väg hem!

Vi fikade kanelbullar när han kom hem, sedan mös vi, vi grillade, och sedan kom Carro och Jocke. Vi åt glass, fruktcocktail ( som carro inte alls gilla ), varma jordgubbar och choklad sås. Vi såg en film.

MYS HELG !!!

Får bjuda på lite gamla bilder, då jag inte har någon färsk...





Gomorron!

img_0812 (MMS)

Gomorron!

Njuter av fredagen med Jocke, Carro och Al...

img_0784 (MMS)

Njuter av fredagen med Jocke, Carro och Alwin!!

Förkyld

Jag känner mig som han i förkyld reklamen, han som sitter i ett vattenbad, med handduk över huvudet. Så känner jag mig. Jag är helt färdig. Eller jag var i alla fall. Imorse kändes det som om det går på rätt håll, tack och lov! Så det har inte blivit mycket motion denna vecka, bara ett par korta promenader. Och sedan har jag druckit coca.cola. Egentligen var det så himla onödigt att vi köpte ett flak på Bordershop. För har man hemma, ja då dricker jag. Så vi får se vad vågen säger på Måndag. Har dock inte större aptit när inget smakar, man är torr i munnen, och nästan bara rinner, kliar och svider. Ja vad jag gnäller.

Men idag är det fredag, och helgen är nära. Ikväll är det tacos, med de bästa jag vet. Imorgon ska jag kanske måla, städa, bara vara, bara njuta. Och vara med Rasmus. Denna helgen ska jag bara ta det så himla lugnt! Ska bli mysigt!

Är och passar Eric!! Farbror Fredde läser ...

img_0780 (MMS)

Är och passar Eric!! Farbror Fredde läser saga. Mys!

Så vacker! Något i stil med denna vill jag...

img_0777 (MMS)

Så vacker! Något i stil med denna vill jag nog ha...

Viktnedgång

Om 3 veckor är det semester. Om 3 veckor ska vi på bröllop. Om 3 veckor, var mitt mål att ha tappat 6 kg.
Jag är på god väg. Nu ska jag bara ge mig fan på det, anstränga mig lite mer.

Vikten vecka 3 :

64,1 kg

Vecka 3 = - 1 kg. Med tanke på vad jag ät...

Vecka 3 = - 1 kg. Med tanke på vad jag ätit och inte ätit i helgen så är det fanimej ren tur jag tappat 1 kg!!

Lalandia

Onsdag kväll hämtade vi lillebror Rasmus, och gjorde oss redo för vår lilla mini semester i DK. Lalandia var slutdestination. Rasmus hade svårt att somna Onsdag kväll, och hade tusen frågor.
Torsdag morgon mötte vi upp familjen Sandell/Henriksson och familjen Borg. 7,30 började vår resa. 2 timmar senare var i Rödby hamn, och hann med färjan över Bordershop. Handlade lite dricka, och även godis till Rasmus.
Över igen lika fort, och checka in på Lalandia, vårt hem för 4 dagar.

En mysig liten röd stuga, där vi trängdes 6 vuxna och 3 barn. Rasmus gillade vattenlandet, och det var kul att se han så glad. Vi andra åkte rutschkanor och hade det riktigt roligt. Om kvällarna grillade vi och spelade lite kort. En kväll spelade vi spel inne på LittleVegas, och det var även barndisco. Rasmus var lite för stor för det, och hängde mest med Fredde. Men i det stora hela hade vi en riktigt mysig lång helg!! Mamma och Anders bjöd på fondue igår kväll, och jag hann även med att tvätta en maskin tvätt. Skönt att vara hemma igen.
Saga var hos farmor och farfar, och ikväll ska vi hämta hem henne.
Ska bli roligt att se vad man väger. Det är ju trotts allt Måndag jag väger mig, semester eller inte semester. Kan ju inte påstå jag har ätit så bra...


3 veckor till semestern! :-)

RSS 2.0