En pojke!

Natten mellan Tisdag och Onsdag 04:45 föddes vår lilla pojke Vilgot. 3075 gram och 50 cm lång!! Helt fantastiskt!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2208805/images/2012/pic_207314698.jpg" class="image">

Vecka 40, och Barnmorskebesök!

Oj, veckan är här, sista veckan innan vi får träffa vår bebis. Förhoppningsvis. Förstföderskor brukar passera due date, så jag är inställd på en juli bebis. Men du får mer än gärna komma nu. Vi vill ha dig på utsidan.

Idag var jag hos barnmorskan och hade lite högt blodtryck. Så nu går jag oroar mig för det. Inte för min egen hälsa, utan för vår bebis. Barnmorskan bad mig hålla koll på diverse symptom, och ja, nu går jag typ och känner efter hela tiden, vilket är SÅ onödigt och tramsigt.

Efter det, fick jag besök av Birgit och Bertil. Åt lunch tillsammans, Bertil fixa vår rabatt, och sedan fick Bertil ett blodsockerfall, såg ut som han krampa. Han har diabetes, och det hade gått lite långt mellan måltiderna. Men efter lite dextrosol och saft, lite mer mat mådde han bra igen. Skönt!

Fick söta gelé hallon, och en midsommar stång. Nu har jag frossat i mini vattenmelon!! Vilar, så blodtrycket går ner!

Sommarlov!

Idag ställde jag klockan, inte för jag inte skulle vakna i tid, men ifall att. Vakna kl 02, och trodde bannemej förlossningen var nära. Gick en runda i huset, drack mjölk. Falskt alarm, men somna om kunde jag inte. Så vid 06:40 åt jag någon macka, och gjorde mig i ordning, för idag var det skolavslutning för lille lillebror. Kl 08 var det samling på gräsplätten utanför skolan, och vi hörde på ljuvlig barnstämma av diverse sommar sånger! Mysigt!! Dagen till ära hade Rasmus skjorta, och var riktigt snygg. Sedan var det fika nere på Björns. Efter det åkte vi till stan och hämta hem lillebrors bil. Skulle egentligen lunchat med min svägerska, men då jag inte sovit, och illamåendet inte vill ge med sig, valde jag att avboka. Kände ändå att jag var tvungen att handla studentpresent, så det fick jag gjort. Sedan handla jag blommor till vår stora kruka på framsidan. Sedan orka jag inte mer. Så sedan dess har det varit ryggläge! Marcus kom på middag, och vi har Danmarks matchen på i bakgrunden. Känner att jag måste kanske knåpa ihopa det där förlossnings brevet. Men hur svårt?! Jag har aldrig fött barn, jag tar vad som erbjuds. Dock ej sterila kvadlar, de har jag inte hört nått bra om!

Tomat

Blev väckt av farmor idag vid 9, men sedan hade hon telefon tid, så fick tag i henne först vid 11. Sedan for vi mot svågertorp och shoppa lite! Passade på att handla en tomat planta till Fredde. Han har tjatat efter en sådan sedan vi köpte huset, haha!! Nu körde farmor hem till farfar, jag har satt igång en maskin tvätt, och ska vila mig lite. Hade även tänkt göra massa piroger att fylla frysen med. Ett tips jag fått, såhär i väntans tider. Kanelbullar och piroger hade jag tänkt. Och ikväll, då ska jag faktiskt kolla fotboll. Sverige är undantaget!! ;-)

Fotboll

När jag var liten spela jag fotboll. Var målvakt. Tror jag var det, för jag redan då hade kass kondis, haha!!! Kallades vid ett tillfälle bläckfisken, för jag rädda allt, haha, sa de nog för att vara snälla. Jag valde senare att bara koncentrera mig på gymnastiken. Och även det fick ett snörpligt slut. Blev väl för mesig antar jag. Våga inte göra nått, intressera mig mer för att hänga på BK och flirta med killar, haha!
Men fotboll har väl alltid haft en stor roll i vår familj, och det har alltid varit fotboll på tv. Sedan träffa jag Grädde. Min hockey spelare, och det har mer blivit hockey som vi kollar på. Men så i fredags började EM. Jag tror jag spyr om jag måste se fotboll varje dag i drygt 1 månad. Så jävla fantastiskt är det inte. Inte ett dugg, och jag blir så less när Fredrik säger han ska gå upp där uppe och kolla fotboll, för jag såg nån serie. Nä!! Tänker inte sitta i vars ett rum i 1 månads tid, för det är EM! Blää säger jag bara!! Så nu sitter jag här, kollar blää fotboll, bredvid min fästman. Bitter!!

Godmorgon

Och hej illamående! Vad kul att du ville komma tillbaka, som jag saknat dig!
Idag går vi in i vecka 39, eller för de som hellre vill räkna 38+0. 14 dagar kvar till beräknat. Helt säker på det blir en juli bebis, men för säkerhetsskull är väskan packad.

Veckan har gått relativt snabbt, och jag har inte gjort hälften av det jag planerat. Hoppas få lite mer gjort nästa vecka, och givetvis försöka sova så mycket jag kan. Kan inte direkt skryta med flera timmars sömn. Är det inte halsbränna, så behöver jag gå på toa. Har märkt att jag går och känner efter, om det är förvärkar, eller kanske till och med på gång. Jag längtar, vi längtar så himla mycket nu. Vill bara att du ska komma ut hel och fin, frisk och helt underbar!!!

Leksaksmobil

Som ni kanske redan vet, vill jag att allt ska matcha, jag avskyr när det är för plottrigt, och jag klarar inte av tummen, eller spöket Laban. Inte tala om stora, jätte tryck på barn kläderna. Det jag ville komma till, är att jag inte hittat nån leksaks mobil att ha ovan skötbordet. Så jag bad min pappa göra en. Fredrik tycker jag är tramsig som inte vill ha så mycket plotter, och tycker det ska se ut som ett barnrum. Så jag kunde i alla fall sträcka mig till ha Pingu i leksaksmobilen!! Tack pappa!

Instagram

Fötterna är inte lika svullna som de brukar vara efter en dag på jobb. Jag har tvättat 2 maskiner tvätt, ätit frukost, lunch och middag. Jag har städat garderoben. Det var min första lediga dag. Mammaledig. Första dagen, och rastlös är jag. Fått höra att det ger med sig om några dagar. Jag är inte bra på att koppla av. Vår bebis får mer än gärna komma nu. Vi kan inte bli mer redo. Eller kan vi det? Måste koka nappar, ska klä om en fåtölj. Jag ska röja i köksskåpen. Nu längtar jag så efter dig, vår bebis!!
Visst ja, då har man skaffat instagram, nosslikse. Så får vi se hur aktiv jag kommer vara där!

RSS 2.0